Kylpyhuoneen haasteellisin lika

Laattoihin ja laattasaumoihin pinttyneet kalkkisaostumat ovat yleinen näky kylpyhuoneissa. Kalkkisaostumia syntyy nopeasti etenkin sellaisilla asuinalueilla, joissa vesijohtovesi on hyvin kalkkipitoista. Lattian kuivaaminen suihkun jälkeen, sekä säännöllinen kylpyhuoneen puhdistus säännöllisin välein kalkin poistamiseksi kannattaa.

Ajan saatossa kertyneet kalkkitahrat ja kalkkisaostumat ovat usein haastavia puhdistaa. Kalkkisaostumia ei voi täysin estää säännöllisellä lattian lastaamisella, mutta se helpottaa puhtaanapitoa huomattavasti.

Jos käytät happamia pesuaineita (pH1-4) kalkin poistamiseen, täytyy käsitellyt pinnat muistaa aina neutralisoida emäksisellä pesuaineella (pH 10-14) . Hapan pesuaine saattaa “syövyttää” tummien laattasaumojen pikmentin ja näin vaalentaa laattasaumoja. Pesuaineita käytettäessä on syytä olla huolellinen. Alkuperäisen värin palauttamiseksi laattasaumojen vaihtoon oikea ratkaisu. Suihkun päihin ja hanoihin on myös saatavilla kalkinsuodattimia.

kalkkikertymät laatoissa ja laattasaumoissa

Pinnoitettu laatta helpompi puhdistaa

Kylpyhuoneessa kalkkien ja muiden epäpuhtauksien ennaltaehkäisyyn ja vaivattomaan puhtaanapitoon paras ratkaisu on Hohde-laatta. Etenkin uusi kylpyhuone kannattaa aina pinnoittaa. Pinnoituksen ansiosta pinnat pysyvät uudenveroisena huomattavasti pidempään. Uudet pinnat eivät vaadi juurikaan pohjatöitä, jonka vuoksi niiden pinnoittaminen on edullisempaa.

Pinnoitus on mahdollista myös vanhemmillekin pinnoille. Ikääntyneellekin kylpyhuoneelle saadaan rutkasti lisää puhtaita ja raikkautta käyttövuosia. Aina vanhemmille kohteille ei kuitenkaan pelkät puhdistus- ja pesutyöt riitä. Joskus laatat ovat saattaneet irrota tai haljeta, jolloin ne tulee vaihtaa uusiin ennen pinnoittamista. Huonokuntoiset silikoni- tai laattasaumat tulee myös vaihtaa ennen pinnoittamista.

Luonnonkivilaatat ovat huokoista materiaalia ja kalkki tarttuu niihin kiinni todella lujasti. Luonnonkivi materiaalit voi ja kannattaa aina suojata ja pinnoittaa. Näille materiaaleille tarjoamme loistavan ratkaisun Hohde-kivi.

Linkki artikkeliin: Vakka-Suomen Sanomat

Lue lisää kylpyhuoneen pinnoittamisesta : Hohde-laatta

 

Kysy lisää