Mustahome viihtyy usein kylpyhuoneen kosteissa nurkissa, silikoni- sekä laattasaumoissa. Puutteellinen ilmanvaihto lisää homeen leviämistä varsinkin jos tilaa ei kuivata käytön jälkeen kunnolla. Jos hometta on verrattain vähän, se ei yleensä ole merkittävä terveyshaitta, vaan ennemminkin ulkonäkökysymys. Homeen vuoksi kylpyhuone saattaa näyttää epäsiistiltä ja haista tunkkaiselta. Silikonisaumoissa olevaa hometta on lähes mahdoton poistaa ja siksi suosittelemme silikonisauman vaihtoa.

Mustahome laattasaumoissa
nanopinnoitetut laattasaumat

Mustahomeen ennaltaehkäisy

Mustahomeen syntymistä voidaan ennaltaehkäistä. Kylpyhuoneen huono ilmanvaihto on yleisin syy mustahomeen syntymiseen. Jos kylpyhuoneen peili höyrystyy normaalin suihkun aikana eikä huuru poistu 5–10 minuutissa, on Ilmanvaihto kylpyhuoneessa on riittämätön.

Tunkkainen haju on myös yleinen merkki puutteellisesta ilmanvaihdosta. Homeet “rakastavat” kosteutta. Lattian lastaaminen jokaisen suihku kerran jälkeen, sekä lämmitetty lattia pitävät kylpyhuoneen kuivana ja homeen loitolla. Kylpyhuoneen pinnoittaminen on erinomainen ratkaisu homeen syntymisen ennaltaehkäisemiseksi, vähentäen myös kosteuskuormaa.

Pinnoitettu kylpyhuone pysyy puhtaana, raikkaana, sekä hygieenisenä aiempaa huomattavasti pienemmällä vaivalla.

Lue lisää kylpyhuoneen pinnoittamisesta

 

Kysy lisää