Silikonisaumat

Silikonilla viimeistellään kylpyhuoneen liikkuvat saumat kuten seinien kulmat, lattian ja seinälaatan rajat sekä kalusteiden läpivientien ympärykset. Paraskaan silikonisauma ei kuitenkaan kestä ikuisesti ja ne tulisikin vaihtaa 3–5 vuoden välein. Silikonisaumat on aika vaihtaa uuteen, kun sen reunat alkavat irtoilla laatasta.

Silikoneissa on itsessään mukana homeenestoaineet, mutta vahvoja myrkkyjä ne eivät nykyään enää saa sisältää. Ajan saatossa silikonisaumat kuivuvat ja siinä oleva homesuojaus kuluu pois. Silikonin kuivuessa se ei ole enää täysin vesitiivis, jolloin se alkaa päästämään vettä laatan ja vedeneristeen väliin. Jos silikoni vuotaa pitkään se lisää kosteusvaurion riskiä.

silikonisaumojen vaihto
silikonisaumojen uusiminen
vioittunut silikonisauma

Silikonin vaihtaminen on suositeltavaa, jos silikoniin muodostuu hometta, joka näkyy mustina pisteinä. Valkoiset silikonit myös kellastuvat aikaa myöten ja vaativat vaihtoa esteettisistä syistä. Silikoneja purkaessa tulee olla erityisen varovainen ettei vahingoita laatoituksen alla olevaa vedeneristettä.

Jos tuntuu että silikonisaumojen vaihtaminen onnistuu lisätietoa aiheesta saat : https://teeitse.com/kylpyhuone/kylpyhuoneprojekti-silikonisauman-uusiminen

Pyydä tarjous silikonien vaihdosta ja pinnoittamisesta / varaa ilmainen kartoitus

Kysy lisää