Kyllästyttääkö oma kylpyhuone? Ehkä kylpyhuoneesi yleisilme näyttää nuhjuiselta tai värimaailma ei miellytä? Vai onko kylpyhuoneesi toimivuudessa ongelmia? Luultavasti olet harkinnut jo kylpyhuoneen remontointia? Kylpyhuone altistuu runsaalle kosteudelle useita kertoja viikossa monien vuosien ajan. Kylpyhuoneen puutteelliset teknilliset ominaisuudet kuten huonot silikoni- ja laattasaumat sekä vesieristeet saattavat aiheuttaa jopa hyvin vakavia kosteusvaurioita ajan saatossa. Kylpyhuoneen pinnat ja saumat vanhenevat ja kuluvat ajan kuluessa ja niitä tulisikin huoltaa säännöllisesti. Säännöllisellä huollolla ja puhdistuksella kylpyhuone säilyy parempana pidempään.

Milloin on oikea aika tehdä kylpyhuoneremontti?

Remonttia suunnitellessa ensisijaisesti otetaan yleensä huomioon kylpyhuoneen ikä. Kylpyhuoneremonttia ei tarvitse tehdä 10 vuoden välein, jos kylpyhuone on alun perin toteutettu hyvin. Jos kylpyhuone alkaa olemaan jo lähes 20 vuotta vanha, remontille saattaa olla jo tarvetta. Ennen remonttia kannattaa miettiä, mikä on kylpyhuoneen todellinen ongelma. Onko ongelmana, että ulkonäkö ei viehätä, rakenteissa on ongelmia vai onko kylpyhuoneen toiminnallisuudessa ongelmia? Jos kylpyhuoneeseen on jo ehtinyt syntyä kosteusvaurioita, remontilla on jo kiire. Kosteusvaurioita ei kuitenkaan voi havaita paljain silmin. Esimerkiksi mustat pilkut saumoissa ei välttämättä ole vielä merkki kosteusvauriosta, vaan saumojen pintakäsittelyaineet ovat vain voineet kulua pois. Tähän ratkaisuna saattaa riittää vain saumojen puhdistus tai niiden vaihto. Ennen remonttia on tärkeää tehdä perusteellinen kartoitus esimerkiksi juuri kosteusvaurioiden osalta. Ehjää kylpyhuonetta on turha lähteä remontoimaan perusteellisesti, vaan sitä voidaan siistiä ja ehostaa helpommin ja edullisemmin.

Mitä kylpyhuoneremontissa tulee huomioida?

Ennen kylpyhuoneremonttia on tärkeää huolellinen suunnittelu ja ammattitaitoisen remontoijan löytäminen. Kylpyhuoneremontti on yksi kodin haastavimmista tiloista remontoida. Huonosti toteutettu remontti voi johtaa vakaviin rakennevaurioihin kylpyhuoneessa. Remonttia suunnitellessa on tärkeää suunnitella kalusteiden paikat. Kalusteiden paikat vaikuttavat siihen, tuleeko putkia vetää uudelleen vai pystytäänkö kalusteet sijoittamaan vanhojen putkien mukaisesti. Lisäksi tärkeää on huomioida toimiva ilmanvaihto. Jos ilmanvaihto kylpyhuoneessa on huono, se ei poista kosteutta tarpeeksi, joka rasittaa tilaa paljon. Hyvä ilmanvaihto myös pidentää kylpyhuoneen käyttöikää. Myös laattojen valinta kylpyhuoneremonttia suunnitellessa on tärkeää. Laatoilla on suuri merkitys kylpyhuoneen käyttöiän ja helppohoitoisuuden kannalta. Puhtaanapidon kannalta myös laatan värillä on merkitystä. Todella tummassa laatassa kalkki näkyy helposti, kun taas vaaleissa laatoissa muut liat saattavat näkyä helpommin. Myös laatan koko vaikuttaa tilan puhtaanapitoon. Mitä suurempi laatta valitaan, sitä vähemmän laattasaumoja, jolloin tilaa on myös helpompi pitää puhtaana. Laatat kannattaa valita omien tarpeiden mukaan tarkkaan.

Vaihtoehtoja kylpyhuoneremontille?

Jos kylpyhuoneen rakenteissa tai toiminnallisuudessa ei ole suurempia ongelmia, kylpyhuonetta voidaan ehostaa myös muilla keinoin, jotka ovat usein täysremonttia edullisempia. Pinttyneet pinnat saavat huomattavasti paremman yleisilmeen jo pelkällä monivaihepuhdistuksella. Monivaihepuhdistus irrottaa pinttyneen lian, värjäytymät ja kalkkijäämät ja saa tilan loistamaan aivan uudella tavalla. Myös laatta- ja silikonisaumojen vaihto ehostaa tilaa tehokkaasti. Jos saumoissa alkaa jo olemaan reikiä ja kulumia, ne kannattaa vaihtaa. Pelkkä laatta– ja silikonisaumojen vaihto kohentaa tilan yleisilmettä täysremonttia helpommin ja huomattavasti edullisemmin.

Kylpyhuoneen huolto ja nanopinnoitus vaihtoehto kylpyhuoneremontille

Myös kylpyhuoneen nanopinnoitus on loistava ratkaisu kylpyhuoneen ehostukselle. Nanopinnoituksen avulla kylpyhuoneen pinnat hylkivät vettä ja epäpuhtauksia kuten juuri kalkkia. Nanopinnoituksen ansiosta tila myös kuivuu nopeammin ja antaa myös laatoille ja laattasaumoille suojaa kosteutta vastaan. Nanopinnoitus pidentää huomattavasti kylpyhuoneen käyttöikää ja antaa suojaa pinnoille jopa vuosikymmenen ajaksi! Nanopinnoituksen jälkeen kylpyhuoneen siivous on myös nopeaa ja vaivatonta, eikä sen puhdistukseen tarvitse käyttää enää vahvoja kemikaaleja vaan puhdistukseen riittää vain vesi ja esimerkiksi mikrokuituliina. Nanopinnoitusta suositellaan myös uudelle tai juuri remontoidulle kylpyhuoneelle antamaan suojaa uusille pinnoille ja pidentämään niiden käyttöikää. Tilaa ilmainen hinta-arvio kylpyhuoneen nanopinnoitukselle tästä.