Hohdepinnoituksen hyödyt ovat tutkitusti kiistattomia yhtä lailla kotona kuin julkisissa tiloissa. Koska etuja on useampia, päätimme hieman avata niistä viittä parasta!

1. Hohdepinnoitus soveltuu kaikenlaisille pinnoille ja moniin tarpeisiin

Hohdepinnoituskäsittely voidaan tehdä kaikenlaisille pinnoille – käsittely antaa kestävää suojaa niin puulle, laatoille, kivimateriaaleille kuin vaikkapa lasipinnoillekin. Parhaan hyödyn Hohdepinnoituksen eduista saat, kun tilaat käsittelyn erityisesti niille kodin kolkille, joiden puhtaanapito on erityisen hankalaa tai vaivalloista. Yleensä esimerkiksi keittiö ja kylpyhuone lukeutuvat tällaisiksi hankalasti siivottaviksi huoneiksi.

Kylpyhuoneessa käsittelystä hyötyy laattojen ja laattasaumojen lisäksi esimerkiksi vesihanat, wc-istuimet, peilit, lasiseinät, suihkukaapit ja pesualtaat. Hohdepinnoitus auttaa kylpyhuoneen pintoja säilymään uudenveroisina ja hohtavan puhtaina huomattavasti pidempään ja merkittävän paljon vaivattomammin. Myös keittiössä Hohdepinnoitukselle on sijaa, sillä esimerkiksi liesi, pesuallas, jääkaappi/pakastin ja vesihana saavat suojaa ja helppoutta puhtaanapitoon käsittelyn myötä. Ruuantähteiden ja muiden kokkauksesta koituvien roiskeiden jynssäämisen sijaan voit keskittyä keittiössä vain olennaiseen – ruuanlaittoon.

Keittiön ja kylpyhuoneen lisäksi pystymme tuomaan helppoutta ja hohdetta saunan puolelle. Kauttamme saat nimittäin tilattua uudet, Hohdepinnoituksella käsitellyt lauteet, joiden myötä sauna ehostuu kustannustehokkaasti ja jatkossa lauteiden puhtaanapitoon ei tarvitse nähdä paljoa vaivaa. Myös saunatilojen lasipinnat hyötyvät käsittelystä: saat vaihdatettua avullamme kalkin sameuttaman lasioven uuteen, vaivattomasti puhdistettavaan, Hohdepinnoituksella käsiteltyyn oveen.

Hohdepinnoituksen hyödyt ovat eduksi toki myös arvokkaille ja huokoisille kivimateriaaleille. Hohde-Kivi antaa kestävää suojaa kivipinnoille esimerkiksi rasvoja ja öljyä vastaan. Käsittelyn jälkeen kivipinnan puhtaanapito helpottuu ja esimerkiksi graffitit lähtevät huomattavasti aiempaa helpommin pois. Samalla iskunkestävyys vahvistuu, jonka myötä pinnat säilyvät kauniina ja uudenveroisina pidempään.

Käsiteltävästä materiaalista riippumatta Hohdepinnoitus ei muuta pintoja liukkaiksi, eikä niiden hengittävyys muutu. Myös materiaalien väriominaisuudet pysyvät ennallaan.

2. Ensiluokkaista puhtautta ilman kemikaaleja

Vettä, likaa, kalkkia, bakteereita ja muita epäpuhtauksia hylkivä pinta takaa, että puhtaustaso pysyy ensiluokkaisena huomattavasti pienemmällä vaivalla kuin ennen käsittelyä. Käsittelyn myötä homemikrobitkaan eivät enää viihdy pinnoilla, sillä niillä ei ole sopivaa kasvualustaa. Käsitellyt alueet pysyvät tutkitusti hygieenisenä pelkällä vesipesulla. Tämän johdosta voit välttää vahvoja kemikaaleja ja siivota luonnonmukaisemmin. 

3. Hohdepinnoitus tekee siivoamisesta vaivatonta ja ympäristöystävällistä

Yksi Hohdepinnoituskäsittelyn merkittävimpiä ja kehutuimpia etuja on, että käsittelyn myötä siivoaminen helpottuu merkittävästi. Lika ei enää pääse pinttymään pinnoille, jolloin voimakkaan jynssäämisen ja mekaanisen hankauksen voi jättää historiaan – lika irtoaa kevyemmällä otteella ja miedommilla pesuaineilla. Pintojen puhtaanapitoon riittää Hohdepinnoituksen jälkeen pelkkä mikrokuituliina ja vesi. Sen lisäksi, että siivoaminen on itsessään helpompaa, voi samalla myös siivouskertojen väliä pidentää ja siivoamiseen kuluvaa aikaa lyhentää. Wäinö Aaltosen koulussa Turun kaupungin ja Arkean kanssa tekemämme kokeilu osoitti, että siivoukseen kului käsittelyn jälkeen 18 % vähemmän aikaa verrattuna aikaan ennen käsittelyä. Sinulle vapautuu siis lisää aikaa niille asioille, joita oikeasti haluat tehdä.

Myös ympäristö kiittää Hohdepinnoituksen valitsemisesta, sillä sen lisäksi, että kemikaalien käyttöä voidaan vähentää tai se voidaan jopa lopettaa kokonaan, myös vettä kuluu siivouksessa aiempaa vähemmän. Kokeilu osoitti, että Wäinö Aaltosen koulussa vettä kului 5 % vähemmän käsittelyn ansiosta. Ympäristölle mieluinen fakta on myös se, että käsiteltyjen pintojen käyttöikä pitenee merkittävästi. Tällöin esimerkiksi purkujätettä syntyy vähemmän, kun vanhoja materiaaleja voidaan käyttää useita vuosia pidempään.

4. Mahdollistaa remontin siirtämisen

Oletko miettinyt kylpyhuoneremonttia ulkonäkösyistä? Monesti kylpyhuoneremontti tehdään syyttä suotta jopa useita vuosia tarpeettoman aikaisin. Ehjää kylpyhuonetta on turha lähteä remontoimaan mittavasti. Mikäli rakenteita tai toiminnallisuutta ei tarvitse lähteä muuttamaan, pystyt palauttamaan uutuuden hohteen kylpyhuoneeseen tai saunatiloihin Hohdepinnoituksen avulla. Jopa 40 vuotta vanhat hyötyvät käsittelystä. 

Vanhojen tilojen käsitteleminen Hohdepinnoituksella on huomattavasti remonttia edullisempi tapa piristää tilan yleisilmettä. Siinä missä remontista voi joutua pulittamaan 8000 – 30 000 €, Hohdepinnoituksen kustannukset asettuvat 800 – 3000 € välimaastoon. Käsittely on myös merkittävästi remonttia nopeammin valmis – työmme kestää vain noin 1-3 päivää.

Ero ikääntyneen kylpyhuoneen yleisilmeessä ennen ja jälkeen Hohde-Laatta -käsittelyn on huikaiseva. Samalla tavalla Hohde-Design -palvelumme avulla saunatilat ehostuvat: vanhakin sauna nuortuu uusien tervaleppälauteiden ja tyylikkään lasioven myötä. 

5. Vähentää kosteuskuormaa huomattavasti

Hohdepinnoitus ennaltaehkäisee hometta kylpyhuoneessa ja vähentää kosteuskuormaa merkittävästi. Hohdepinnoituksen jälkeen pintakosteus vähenee lähes 50% ja tila kuivuu huomattavasti nopeammin. Suuri kosteuskuorma edesauttaa homeen syntymistä, jolloin vastaavasti sen pienentäminen tekee olosuhteet homeelle epäsuotuisimmiksi. Voit lukea lisää mustahomeesta tästä.

 

Vakuutuitko? Ota yhteyttä ja tilaa veloitukseton hinta-arvio klikkaamalla tästä.