Tietosuojalausunto

Tässä tietosuojalausunnossa selitetään käytäntömme koskien Hohde Kaarina Oy:n asiakastietojen
(esimerkiksi henkilötietojen) keräämistä, käyttöä, julkaisua ja siirtämistä.

Ota Yhteyttä

Jos sinulla tulee kysyttävää tästä tietosuojalausunnosta tai henkilötietojesi käsittelystä ota yhteyttä sähköpostitse
asiakaspalvelu@hohdepinnoitus.fi. Henkilötietojesi rekisterinpitäjä on Hohde Kaarina Oy. (Huomaa,
että voimme turvallisuussyistä joutua varmistamaan henkilöllisyytesi ennen pyyntösi täyttämistä.)

Tietojen kerääminen

Saamme haltuumme ja säilytämme tietoja sinusta seuraavasti:

1) Meille antamasi tiedot

Tallennamme tiedot, jotka kirjoitat sivustollemme sitä käyttäessäsi, olet yhteydessä asiakaspalveluun
tai osallistut kyselyihin tai erikoistarjouksiin; kun kommentoit, annat palautetta tai muuten annat
tietoja meille sivustomme kautta tai muulla tavalla.

  • Näihin sisältyvät: nimesi, sähköpostiosoitteesi, osoitteesi tai postinumerosi, maksutapasi ja
    puhelinnumerosi. Keräämme sosiaaliturvatunnuksen (tai muun valtion myöntämän
    henkilötunnuksen) vain laskutusta ja verosäännösten noudattamista varten ja säilytämme
    sitä vain laskutusprosessin ajan.

2) Automaattisesti keräämämme tiedot:

Keräämme tietoja sinusta ja palvelumme käytöstäsi, vuorovaikutuksestasi meidän ja mainostemme
kanssa sekä tietoja tietokoneestasi tai muusta sivustollamme vierailuun käyttämistäsi
mobiililaitteista.

  • Tietoihin kuuluvat: toimintasi sivustollamme, kuten nimikevalinnat ja hakukyselyt,
    vuorovaikutuksesi sähköposti-, push- ja tekstiviestiemme kanssa; yksityiskohtia
    kanssakäymisestäsi asiakaspalvelun kanssa, kuten yhteydenoton päivämäärä, aika ja syy, laitetunnukset tai muut yksilölliset tunnisteet mobiililaitteissa, laitteen ja ohjelmiston ominaisuudet (kuten niiden tyyppi ja kokoonpano), tilastot sivujen katseluista, viittaava lähde (esim. viittaavat URL-osoitteet), IP-osoite (josta saatamme saada selville
    yleisluonteisen sijaintisi), selain ja normaalit palvelimen verkkolokitiedot evästeiden ja
    jäljitteiden eli web beaconien sekä muiden tekniikoiden avulla kerätyt tiedot, mukaan
    lukien mainostiedot (kuten tiedot mainosten saatavuudesta ja näyttämisestä, sivuston URL-
    osoite sekä päivämäärä ja kellonaika).

3) Tiedot muista lähteistä:

Hankimme tietoja myös muista lähteistä. Suojaamme näitä tietoja tässä
tietosuojalausunnossa kuvatuilla tavoilla, mahdolliset tietojen lähteen edellyttämät
lisärajoitukset huomioon ottaen. Tietosuojalausuntomme mukaisesti tietyt maksupalvelujen
tarjoajat, jotka tarjoavat meille päivitetyt maksutapatiedot kanssasi muodostetun
asiakassuhteen perusteella. Julkiset lähteet, kuten avoimet valtion tietokannat.

Tietojen käyttö

Käytämme keräämiämme tietoja palvelumme tarjoamiseen, analysointiin, hallinnointiin,
kehittämiseen ja palvelun ja markkinointikäytäntöjen muokkaamiseen sekä tilaustesi ja maksujesi
käsittelyyn ja kommunikointiin kanssasi näistä ja muista aiheista. Voimme käyttää tietoja esimerkiksi
seuraavasti: lokalisoidun sisällön tarjoamiseen, henkilökohtaisten palvelusuositusten tarjoamiseen,
asiakaskuntamme analysointiin ja ymmärtämiseen, palvelun parantamiseen; kommunikointiin
kanssasi palveluamme koskien (esim. sähköpostitse, push- ja tekstiviestien avulla tai
verkkoviestintäkanavien kautta), niin että voimme lähettää sinulle Hohde-uutisia, tietoja
sivustomme uudesta sisällöstä, ilmoituksia tarjouksista, mainostiedotuksia ja asiakaskyselyitä.

Laillinen perustamme tässä tietosuojalausunnossa kuvattujen henkilötietojen keräämiseen riippuu
kyseessä olevista henkilötiedoista ja siitä tietystä asiayhteydestä, mihin liittyen me keräämme ja
käytämme niitä. Me keräämme tavallisesti henkilötietoja sinulta, kun tarvitsemme niitä sopimuksen
muodostamiseen kanssasi (esim. palvelujemme tarjoamiseksi sinulle), kun niiden käsittely on
laillisten etujemme mukaista eikä tietosuojaetujesi tai perusoikeuksiesi vastaista (esim.
suoramarkkinointitoimintamme mieltymyksiesi mukaisesti) tai kun olet antanut meille luvan tehdä niin (esim. osallistuaksesi kuluttajatietoa kerääviin kyselytutkimuksiin ja kohderyhmiin). Joissain
tapauksissa meillä on myös lakiperusteinen velvoite kerätä sinulta henkilötietoja tai saatamme tarvita niitä muuten suojataksemme sinun tai muun henkilön tärkeitä etuja. Jos sinulla on kysyttävää
henkilötietojesi käsittelystä (kuten laillisista perusteista ja siirtomekanismeista), evästeistä tai vastaavista teknologioista, ota yhteyttä sähköpostitse tietosuojatoimistoomme osoitteessa
asiakaspalvelu@hohdepinnoitus.fi.

Tietojen luovutus

Jaamme tietojasi kolmansille osapuolille vain tiettyjä tarkoituksia varten. Käytämme muita yrityksiä tai alihankkijoita suorittamaan tiettyjä palveluita puolestamme. Suorittaessaan tällaisia palveluita
näillä yrityksillä saattaa olla pääsy tietoihisi. Emme kuitenkaan salli tietojesi käyttämistä,
luovuttamista tai näyttämistä muuten kuin erikseen sovittujen palveluiden tarjoamiseen liittyen.
Nämä kolmannet osapuolet vastaavat omista tietosuojakäytännöistään.

Mahdollisen uudelleenjärjestelyn, rakenteellisen muutoksen, fuusion tai myynnin tai muun
omaisuuden siirron yhteydessä pidätämme oikeuden siirtää tietoja, mukaan lukien henkilötietoja, edellyttäen, että tiedot vastaanottava osapuoli sitoutuu huolehtimaan henkilötiedoistasi
Tietosuojalausuntoamme vastaavalla tavalla.

Tietosi ja oikeutesi

Voit pyytää pääsyä henkilötietoihisi sekä korjata tai päivittää vanhentuneita tai vääriä tietoja, joita
meillä on sinusta. Voit pyytää meitä poistamaan henkilötiedot, joita meillä on sinusta. Teemme myös parhaamme poistaaksemme henkilötietosi turvallisella tavalla, kun niitä ei enää tarvita.

Jos haluat tehdä pyyntöjä tai sinulla on muuta kysyttävää tietosuojakäytännöistämme, ota yhteyttä
tietosuojatoimistoomme osoitteessa asiakaspalvelu@hohdepinnoitus.fi.

Tietoturva

Käytämme kohtuullisessa määrin hallinnollisia, teknisiä, fyysisiä sekä johtamiseen liittyviä
toimenpiteitä suojellaksemme henkilökohtaisia tietojasi katoamiselta, varkaudelta, luvattomalta
käytöltä ja muuttamiselta. Nämä toimenpiteet on suunniteltu antamaan tarkoituksenmukainen
suojaustaso henkilötietojesi käsittelyyn liittyvien riskien varalle.

Tietosuojalausunnon muutokset

Päivitämme tätä tietosuojalausuntoa aika ajoin lakien ja määräysten muuttuessa tai toimintamme niin vaatiessa. Ilmoitamme muutoksista ja niiden voimaantuloajankohdasta lain vaatimalla tavalla. Jos haluat nähdä, milloin tietosuojalausuntoa on viimeksi muutettu, tutustu Päivitetty viimeksi – kohtaan alla.

Evästeet ja internet-mainonta

Me ja kumppanimme käytämme evästeitä ja muita tekniikoita (kuten jäljitteitä eli web beaconeita)
sekä mainontatunnuksia eri syistä. Näiden tekniikoiden avulla on esimerkiksi helpompi päästä
palveluumme, kun palvelu muistaa sinut palatessasi. Evästeitä ja mainontatunnuksia käytetään myös
lisätietojen hankkimiseen käyttäjistämme ja heidän mieltymyksistään sekä markkinoinnin ja
mainonnan toimittamiseen ja räätälöimiseen. Haluamme sinun olevan perillä käyttämistämme
tekniikoista, joten tässä osiossa kerrotaan niistä, niiden toiminnasta ja vaihtoehdoista, joita sinulla
on niiden käytössä.

Mitä ovat evästeet?

Evästeet ovat pieniä tiedostoja, joita tallentuu yleisesti laitteellesi, kun selaat ja käytät
verkkosivustoja ja muita palveluja. Niitä käytetään tavallisesti verkkosivujen toiminnassa tai niiden
toiminnan tehostamisessa sekä raportoinnissa ja sivustojen sekä mainonnan muokkaamisessa
henkilökohtaisemmaksi.

Evästeet eivät ole ainoita tekniikoita, joita voidaan käyttää näihin tarkoituksiin. Käytämme myös
mainontatunnuksia, jotka ovat evästeiden kaltaisia, ja niitä käytetään monissa mobiililaitteissa ja
tableteissa (esimerkiksi Identifier for Advertisers (IDFA) Apple iOS -laitteissa ja Google Advertising ID Android-laitteissa) sekä tietyissä striimauslaitteissa. Mainontatunnuksia käytetään evästeiden tavoin
verkkomainonnan tarkoituksiin.

Miksi Hohdepinnoitus käyttää evästeitä ja mainontatunnuksia?

Me ja kumppanimme käytämme evästeitä esimerkiksi asiakkaiden tunnistamisessa, kun he käyttävät
verkkosivujamme ja sovelluksiamme, ja pystymme näin tarjoamaan heille kohdennettua sisältöä
sivustoltamme. Pyrimme tekemään Hohde-asiakuudestasi henkilökohtaisen ja toimivamman.
Käytämme evästeitä myös tietojen keräämiseen (esim. suositut sisällöt, tilausprosentit, klikkaukset
jne.) sivulla kävijöiden reagoinneista, niin että voimme kehittää ja muokata sivustoa
henkilökohtaisemmaksi ja tehdä markkinatutkimusta. Käytämme evästeet ja mainontatunnuksia,
jotta sinulle voidaan toimittaa osuvampia mainoksia. Tällaista mainontaa kutsutaan “mieltymyksiin
perustuvaksi mainonnaksi”. Evästeiden estäminen voi rajoittaa sivuston toiminnallisuutta.

Miten teen valintoja evästeiden ja mainontatunnusten suhteen?

Jos et halua saada mobiililaitteiden mainontatunnuksiin liittyviä mieltymyksiin perustuvia mainoksia
Hohteelta, määritä tähän liittyvät asetukset laitteessasi (tavallisesti kohdassa ”tietosuoja” tai
”mainokset” laitteen asetuksissa). Saatat yhä nähdä Hohde-mainoksia laitteellasi, mutta ne eivät ole
todennäköisten mieltymyksiesi mukaisiksi räätälöityjä.

Miten Hohde käyttää jäljitteitä (web beacon) ja muita tekniikoita?

Jäljitteet (tunnetaan myös nimellä clear gif tai pikselitunniste) toimivat usein yhdessä evästeiden
kanssa. Me ja Palveluntarjoajamme saatamme käyttää niitä samankaltaisiin tarkoituksiin kuin
evästeitä, kuten palvelumme käytön ymmärtämiseen ja kehittämiseen, sivuston toimivuuden
parantamiseen, kävijämäärien ja kävijöiden toiminnan seurantaan ja markkinointimme kanssa
tapahtuvan vuorovaikutuksen tarkkailuun (kuten sähköpostit ja verkkomainonta kolmannen
osapuolen sivustoilla). Jäljitteet toimivat usein yhdessä evästeiden kanssa, joten monissa
tapauksessa evästeiden estäminen vaikeuttaa ko. evästeisiin liittyvien jäljitteiden toimimista.
Käytämme muita evästeitä muistuttavia tekniikoita, kuten selainmuistia ja laajennuksia (mm.
HTML5, IndexedDB ja WebSQL). Evästeiden tapaan nämä tekniikat saattavat tallentaa pieniä määriä
dataa laitteellesi. Saatamme käyttää näitä sekä muita tekniikoita evästeiden tapaan. Tekniikoiden
suhteen on mahdollista tehdä monia valintoja. Monet suositut selaimet esimerkiksi mahdollistavat
selainmuistin tyhjennyksen, usein selaimen asetuksissa. Näet lisätiedot selaimen ohjetoiminnolla tai
ohjekeskuksessa. Muut tekniikat, kuten Silverlight-muisti, sallivat muistin tyhjennyksen sovelluksesta
käsin.

Päivitetty viimeksi: 11. toukokuuta 2018