Milloin laattasaumojen uusiminen on hyvä ratkaisu?

Laattasaumojen vaihto uusiin on joskus jopa parempi ratkaisu kuin koko laatoituksen uusiminen. Laattasaumojen vaihdolla saadaan kulahtaneet saumat ja koko lattia uudennäköiseksi. Laattasaumat ovat huokoista materiaalia ja imevät itseensä ajan saatossa likaa sekä mikrobikasvustoa, jota ei aina saa enää parhaillakaan pesukonsteilla pois. Laattasaumat myös kuluvat myös ajan saatossa ja usein ajatellaan, että täysremontti on tässä tapauksessa ainoa vaihtoehto. Aina näin ei kuitenkaan ole, vaan laattasaumat voidaan vaihtaa myös uusiin. Näin tila saa uuden ilmeen huomattavasti pienemmillä toimenpiteillä ja maltillisemmilla kustannuksilla. Laattasaumojen vaihto ei vaurioita vedeneristettä tai lattialämmitystä. Jos laattasaumoissa on mustia pilkkuja (mustahometta), jotka eivät lähde pois pesemällä, laattasaumat on suositeltavaa vaihtaa. Mustahome ja mikrobikasvusto leviävät herkästi laajemmalle alueelle.

Katso, kuinka laattasaumojen vaihto parantaa tilojen ilmettä

Miten toteuttaa laattasaumojen vaihto?

Ennen kuin ryhtyy vaihtamaan laattasaumoja, tulee varmistaa että samanlaisia “vara laattoja” on jossain tallessa tai saatavilla. Laattasaumoja purkaessa, joku laatta saattaa vaurioitua tai haljeta, joka on hyvä vaihtaa samalla uuteen laattaan. Laattasaumoja voi purkaa käsityökalulla tai laattasaumojen purkamiseen tarkoitetulla koneella. Laattasaumoja voi vaihtaa myös vain vaurioituneelta alueelta. Laattasaumojen värivalikoima on suuri, joten suuria värieroja ei pääse syntymään. Vanhaa väriä ei ole pakko säilyttää, vaan sen voi vaihtaa vaikka mustasta valkoiseen. Kun uudet saumat on vaihdettu, on saumojen nanopinnoitus erittäin suositeltavaa. Pinnoite hylkii mm. veden, rasvat, kalkit ja ruosteet. Saumat saavat runsaasti lisää käyttöikää ja pysyvät hyvännäköisinä. Jatkossa saumojen puhtaanapito on myös huomattavasti helpompaa eikä tarvitse vahvoja kemikaaleja.

Tarjoamme asiakkaillemme kartoituksen yhteydessä pintakosteusmittauksen veloituksetta. Laattasaumojen vaihdon yhteydessä suosittelemme myös silikonisaumojen vaihtoa ja kylpyhuoneen nanopinnoitusta

Lue lisää kylpyhuoneen nanopinnoituksesta

laattasaumojen uusiminen

Haluatko tarjouksen laattasaumojen vaihdosta?

Jätä yhteystietosi niin olemme yhteydessä.