Laattasaumojen puhdistus on tärkeä osa kylpyhuoneen ja keittiön siivousta, jotta saumat pysyvät hyvinä pidempään. Saumat ovat usein syvemmällä kuin kaakelin pinta ja materiaali on huokoista ja karkeaa, joten ne keräävät likaa herkemmin. Tämän vuoksi saumat tulisi puhdistaa kunnolla säännöllisesti. Aina säännöllinenkään puhdistus ei auta, sillä epäpuhtaudet saattavat päästä imeytymään niin syvälle pintaan, että niitä on jopa mahdoton puhdistaa.

Saumat keräävät usein kalkkia, saippuajäämiä, rasvaa ja muita epäpuhtauksia. Varsinkin vedestä tulleiden kalkkisaostumien poisto saattaa olla usein haastavaa, jos kalkki on pinttynyt saumaan vahvasti. Saumat tulisi puhdistaa esimerkiksi vanhalla hammasharjalla tai saumaharjalla. Laattasaumoihin on tarjolla niille tarkoitettuja pesuaineita, mutta myös neutraali pesuaine sopii saumojen puhdistukseen hyvin. Saumojen puhdistuksessa ei kannata käyttää todella hapanta tai emäksisistä pesuainetta, sillä se saattaa vahingoittaa laattasaumoja. Pinttyneempi lika saattaa kuitenkin vaatia vahvempaa pesuainetta, jolloin kannattaa valita emäksinen pesuaine. Ennen saumojen puhdistusta on tärkeää kastella pinnat, jotta puhdistusaineet eivät haurastuta sauma-ainetta. Lisäksi pesun jälkeen puhdistettu tila tulee huuhdella kunnolla. Tilaa ei pidä jättää märäksi vaan kannattaa huolehtia myös sen kuivaamisesta esimerkiksi lastoittamalla sekä huolehtimalla hyvästä ilmanvaihdosta.

Varsinkin keittiön laattasaumojen ja pintojen puhdistaminen on usein haastavaa, sillä keittiössä käytetään paljon rasvaa, joka pääsee pinttymään laattasaumoihin. Myös ruokatahrat saattavat pinttyä myös laattasaumoihin ja saattaa aiheuttaa värimuutoksia saumoissa. Lisäksi keittiössä laattasaumat altistuvat monille muillekin epäpuhtauksille.

Aina laattasaumojen perusteellinen puhdistus ei auta, vaan laattasaumat kannattaa vaihtaa uusiin. Laattojen ja laattasaumojen nanopinnoitus on paras ratkaisu ennaltaehkäisemään laattasaumojen vaurioita. Nanopinnoitus suojaa laattasaumoja lian pinttymiseltä, sillä sen jälkeen laatta ja laattasauma hylkii vettä, likaa, öljyä, rasvaa ja muita epäpuhtauksia. Laattasaumat pysyvät parempina pitkään, sillä nanopinnoitus estää myös niiden kulumista. Hohde-laatta on loistava ratkaisu kodin kaikille laattapinnoille suojaamaan laattasaumoja ja pidentämään niiden käyttöikää.

Pyydä hinta-arvio laattojen nanopinnoituksesta.

Kysy lisää