Laattasaumojen puhdistus on tärkeä osa kylpyhuoneen ja keittiön siivousta, jotta saumat pysyvät hyvinä pidempään. Saumat ovat usein syvemmällä kuin kaakelin pinta ja materiaali on huokoista ja karkeaa, joten ne keräävät likaa herkemmin. Tämän vuoksi saumat tulisi puhdistaa kunnolla ja säännöllisesti. Aina säännöllinenkään puhdistus ei auta, sillä epäpuhtaudet saattavat päästä imeytymään niin syvälle, että niitä on jopa mahdotonta puhdistaa.

Kylpyhuoneen laattasaumojen puhdistus

Saumat kylpyhuoneessa keräävät usein kalkkia, saippuajäämiä, rasvaa ja muita epäpuhtauksia. Varsinkin vedestä tulleiden kalkkisaostumien poisto saattaa olla usein haastavaa, jos kalkki on pinttynyt saumaan vahvasti. Saumat tulisi puhdistaa esimerkiksi vanhalla hammasharjalla tai saumaharjalla. Laattasaumoihin on tarjolla niille tarkoitettuja pesuaineita, mutta myös neutraali pesuaine sopii saumojen puhdistukseen hyvin. Saumojen puhdistuksessa ei kannata käyttää todella hapanta tai emäksistä pesuainetta, sillä se saattaa vahingoittaa laattasaumoja tai laattasauman pigmenttiä. Pinttyneempi lika saattaa kuitenkin vaatia vahvempaa pesuaineitta, jolloin kannattaa valita emäksinen pesuaine. Ennen saumojen puhdistusta on tärkeää kastella pinnat, jotta puhdistusaineet eivät haurastuta sauma-ainetta. Lisäksi pesun jälkeen puhdistettu tila tulee huuhdella kunnolla. Tilaa ei pidä jättää märäksi vaan kannattaa huolehtia myös sen kuivaamisesta esimerkiksi lastoittamalla sekä huolehtimalla hyvästä ilmanvaihdosta.

Keittiön saumojen puhdistus

Varsinkin keittiön laattasaumojen ja pintojen puhdistaminen on usein haastavaa, sillä keittiössä käytetään paljon rasvaa, joka pääsee pinttymään laattasaumoihin. Myös ruokatahrat saattavat pinttyä myös laattasaumoihin ja saattavat aiheuttaa värimuutoksia saumoissa. Lisäksi keittiössä laattasaumat altistuvat monille muillekin epäpuhtauksille. 

Nanopinnoitus antaa suojaa laattasaumoille

Aina laattasaumojen perusteellinen puhdistus ei auta, vaan laattasaumat kannattaa vaihtaa uusiin. Laattojen ja laattasaumojen nanopinnoitus on paras ratkaisu ennaltaehkäisemään laattasaumojen likaantumista ja helpottamaan niiden puhtaanapitoa jatkossa huomattavasti. Nanopinnoitus suojaa laattasaumoja lian pinttymiseltä, sillä sen jälkeen laatta ja laattasauma hylkii vettä, likaa, öljyä, rasvaa ja muita epäpuhtauksia. Laattasaumat pysyvät parempina pitkään, sillä nanopinnoitus suojaa niitä myös kulumiselta. Hohde-laatta on loistava ratkaisu kodin kaikille laattapinnoille suojaamaan laattasaumoja ja pidentämään niiden käyttöikää.

Pyydä maksuton hinta-arvio laattojen ja laattasaumojen nanopinnoituksesta.