Saunaa ja suihkua käytettäessä kylpyhuoneeseen syntyy aina kosteutta. Pahimmillaan kosteus voi aiheuttaa jopa homevaurion, mikäli pinnat eivät pääse kuivumaan käytön jälkeen tarpeeksi nopeasti.

Parhaiten kosteuden joutumista rakenteisiin ehkäisee kunnon vedeneristys. Lisäksi tiloissa tulee olla kunnon ilmanvaihto ja hyvä lämmitys. Kosteiden tilojen lattiaan on hyvä asentaa lattialämmitys, joka nopeuttaa rakenteiden kuivumista huomattavasti. Lattialämmitys tulee suunnitella niin, että sitä voidaan pitää päällä kesälläkin.

Ilmanvaihdolla ei pystytä korjaamaan jo syntyneitä kosteus- ja homevaurioita, vaan kostuneet rakenteet on vaihdettava tai kuivatettava ja puhdistettava huolellisesti. Kosteusvaurion syyt on viipymättä selvitettävä ja korjattava.

Merkkejä riittämättömästä ilmanvaihdosta kylpyhuoneessa

Kylpyhuoneen ilmanvaihto on liian pieni, jos kylpyhuoneen peili höyrystyy normaalin suihkun aikana eikä huuru poistu 5–10 minuutissa. Tunkkainen haju on myös yleensä merkki puutteellisesta ilmanvaihdosta. Mustat pilkut (mustahome) laatta- tai silikonisaumoissa saattaa olla merkki riittämättömästä ilmanvaihdosta.

Kylpyhuoneen pinnoittaminen myös ennaltaehkäisee homeilta ja vähentää kosteuskuormaa.

Meiltä saat kartoituksen yhteydessä pintakosteusmittauksen veloituksetta!

Varaa kartoitus tästä