Silikonisaumojen vaihto taloyhtiöissä 

Asunto-osakeyhtiölakiin on kirjattu, että osakas vastaa huoneiston sisäosien kunnossapidosta. Pinnoitemateriaalit, eli esimerkiksi laatta- ja silikonisaumat ovat huoneiston sisäosaa ja niiden kunnostus kuuluu osakkaalle. Käytäntö kuitenkin osoittaa, että silikonisaumojen kunnossapitovastuuta laiminlyödään asukkaiden toimesta vähintäänkin saman verran kuin sitä noudatetaan. Silikonisaumat tulisi vaihtaa uusiin 3-7 vuoden välein. Huolimattomasti vaihdetut tai kokonaan vaihtamatta jääneet silikonisaumat luovat aina riskin kosteusvauriolle.

Mikään ei kuitenkaan estä taloyhtiötä päättämästä, että silikonisaumojen vaihto otetaan yhtiön vastuulle ja hoidetaan keskitetysti. Päätös edellyttää yhtiöjärjestyksen muutosta yhtiökokouksessa määräenemmistöpäätöksellä. Yhtiöjärjestykseen kirjattu määräys kunnossapitovastuussa ohittaa asunto-osakeyhtiölain säädökset. 

Taloyhtiön yhteinen silikonisaumojen vaihto on järkevintä niin yhtiön, urakoitsijan kuin osakkaan kannalta. Kerromme tässä artikkelissa lisää miksi näin on.

Silikonisaumojen vaihto keskitetysti on kustannustehokasta

Kun silikonisaumojen vaihto tilataan koko taloyhtiöön, on lopputulos huomattavasti kustannustehokkaampi, kuin se, että kukin osakas tilaa tai toteuttaa työn itsenäisesti. Keskitetty silikonisaumojen vaihto takaa myös sen, että saumat ovat koko taloyhtiössä tasalaatuiset ja vaihtoväli on mahdollista jatkossa pitää säännöllisenä.

Ammattitaidolla tehty työ laadukkaita työvälineitä ja -menetelmiä käyttäen pidentää saumojen elinkaarta. Osakkaiden vastuu pienenee, saumat pysyvät kunnossa ja me saamme uudistettua samassa osoitteessa usean kohteen saumat kerralla. Tämä luo säästöjä ketjun jokaiselle osapuolelle.

Pienentää kylpyhuoneeseen liittyviä riskejä

Huolimaton silikonisaumojen uusiminen on uhka vedenersiteen rikkoutumiselle ja kuivaksi päässeet, vanhat saumat luovat nekin riskin kosteusvauriolle. Kun silikonisaumat uusitaan keskitetysti kaikkiin taloyhtiön tiloihin samalla kertaa ammattitaidolla, myös nämä riskit minimoituvat. Tällöin osakkaiden maksettavaksi ei synny kuluja, joita aiheutuu sen seurauksena, että kaikki eivät pidä silikonisaumoista asianmukaisesti huolta. Kun silikonisaumat vaihdatetaan ulkopuolisella yrityksellä, on yrityksellä vastuu työn laadusta ja jäljestä. Taloyhtiö voi luottaa siihen, että työ on tehty asianmukaisesti.

Kylpyhuoneen huoltoja vankalla ammattitaidolla

Me Hohdepinnoituksella teemme kylpyhuoneiden huoltoja pitkällä kokemuksella, ammattitaitoisesti ja asiakaskokemusta korkealle arvottaen. Olemme 100 % kotimainen toimija ja suoritamme silikonien vaihdot taloyhtiöönne avaimet käteen -palveluna. Hoidamme myös viestinnän osakkaille asianmukaisesti ja täsmällisesti. Juuri tämän helpompaa ei silikonisaumojen vaihto taloyhtiöllenne voisi olla!

Jätä yhteystietosi allaolevalla lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä!