Kylpyhuoneen haasteellisin lika

Kalkkisaostumat laatoissa ja laattasaumoissa ovat yleinen näky kylpyhuoneissa. Kalkkisaostumia syntyy nopeasti etenkin sellaisilla asuinalueilla, joissa vesijohtovesi on hyvin kalkkipitoista. Lattian kuivaaminen suihkun jälkeen, sekä säännöllinen kylpyhuoneen puhdistus säännöllisin välein kalkin poistamiseksi kannattaa.

Ajan saatossa kertyneet kalkkitahrat ja kalkkisaostumat ovat usein haastavia puhdistaa. Kalkkisaostumia ei voi täysin estää säännöllisellä lattian lastaamisella, mutta se helpottaa puhtaanapitoa huomattavasti.

Kalkin poisto kemikaaleilla

Jos käytät happamia pesuaineita (pH 1-4) kalkin poistamiseen, täytyy käsitellyt pinnat muistaa aina neutralisoida emäksisellä pesuaineella kalkinpoistoaineen ohjeen mukaan (pH 10-14). Jos kalkki ei ensimmäisellä kerralla lähde, niin kemikaalin määrää ei kannata lisätä vaan kannattaa pesukertoja toistaa useamman kerran. Hapan pesuaine saattaa “syövyttää” tummien laattasaumojen pigmentin ja näin vaalentaa laattasaumoja. Pesuaineita käytettäessä on syytä olla huolellinen. Jos laattasaumojen väri on jo haalistunut, värin palauttamiseksi laattasaumojen vaihto on oikea ratkaisu. Suihkun päihin ja hanoihin on myös saatavilla kalkinsuodattimia, jotka vähentävät myös kalkkitahrojen syntymistä laattojen pinnoille. Jos et itse saa kalkkitahroja puhdistettua tai olet kyllästynyt niiden jynssäämiseen, niin kannattaa pyytää tarjous kylpyhuoneen monivaihepuhdistuksesta ja nanopinnoituksesta. 

kalkkikertymät laatoissa ja laattasaumoissa

Pinnoitettu laatta on helpompi puhdistaa

Kylpyhuoneessa kalkkien ja muiden epäpuhtauksien ennaltaehkäisyyn ja vaivattomaan puhtaanapitoon paras ratkaisu on nanopinnoitus. Etenkin uusi kylpyhuone kannattaa aina pinnoittaa. Pinnoituksen ansiosta pinnat pysyvät uudenveroisena huomattavasti pidempään. Uudet pinnat eivät vaadi juurikaan pohjatöitä, jonka vuoksi niiden nanopinnoitus on myös edullisempaa. Pinnoituksen jälkeen usein puhdistamiseen riittää mikrokuituliina ja lämmin vesi. Kemikaalien määrä puhdistamisessa tippuu merkittävästi. 

Pinnoitus on mahdollista myös vanhoille pinnoille (jopa 40 vuotta vanhat pinnat). Ikääntyneellekin kylpyhuoneelle saadaan rutkasti lisää puhtaita ja raikkaita käyttövuosia. Aina vanhemmille kohteille ei kuitenkaan pelkät puhdistus- ja pesutyöt riitä. Joskus laatat ovat saattaneet irrota tai haljeta, jolloin ne tulee vaihtaa uusiin ennen pinnoittamista. Huonokuntoiset silikoni- tai laattasaumat tulee myös vaihtaa ennen pinnoittamista.

Luonnonkivilaatat ovat huokoista materiaalia ja kalkki tarttuu niihin kiinni todella lujasti. Luonnonkivi materiaalit voi ja kannattaa aina suojata ja pinnoittaa. Näille materiaaleille tarjoamme loistavat ratkaisun Hohde-Kivi. 

Linkki artikkeliin: Vakka-Suomen Sanomat

Lue lisää kylpyhuoneen pinnoittamisesta : Hohde-laatta

Pyydä tarjous kylpyhuoneen pinnoittamisesta: Maksuton hinta-arvio 

Kysy lisää