Kosteutta kylpyhuoneessa ei voida välttää, mutta sen haitallisuutta kylläkin! Kosteus on kenties eniten harmaita hiuksia aiheuttava aihe kylppäreihin liittyen. Kylpyhuoneen kosteuskuorman keventäminen on oleellisin asia home- ja kosteusvaurioiden ennaltaehkäisemisessä. Ota vinkit talteen ja kevennä oman kylpyhuoneesi kosteuskuormaa näiden tärppien avulla vaivatta!

Tuuleta kosteus ikkunasta ulos

Halvin tapa poistaa kosteutta kylpyhuoneesta esimerkiksi suihkun jälkeen on pitää ikkunaa auki. Lämmin, kostea ilma karkaa ikkunasta ja ilman vaihtuminen kuivattaa kylpyhuoneen hetkessä. Talven paukkupakkasilla lämpö karkaa jouhevasti kosteuden mukana, joten vinkki toimii parhaiten hieman lämpimämmillä keleillä.

Ylipäätään on tärkeää, että kylpyhuoneen ilmanvaihto on riittävää. Kosteudesta huurtuneen peilin tulisi kirkastua 5–10 minuutissa, mikäli ilmanvaihto on sopivalla tasolla. Tätä pidempi haihtumisaika kielii riittämättömästä ilmanvaihdosta.

Kuivaa pinnat suihkun jälkeen

Pintojen kuivaaminen suihkun jälkeen on myös varsin virtaviivainen tapa keventää kosteuskuormaa. Ylimääräisen veden pyyhkiminen esimerkiksi pehmeällä liinalla estää veden seisomisen laattojen ja saumausten päällä ja näin ollen ehkäisee homeen syntymistä. Jo suihkun lattian kuivaaminen lastalla helpottaa tilannetta jonkin verran, mutta liinalla ylimääräisen veden saa poistettua tehokkaammin. Myös kylpyhuoneen lattialämmitys jouduttaa kosteuden kuivumista mukavasti. 

Viherkasvit

Iloisia uutisia viherpeukaloille! Jotkin viherkasvit nauttivat kosteista olosuhteista ja tekevät oman osuutensa kosteuden poistamiseksi – joskaan yksin niiden tehoon ei kannata luottaa. 

Kosteista olosuhteista nauttivat erityisesti esimerkiksi liljat, orkideat, rönsyliljat ja kaarisulkasaniaiset. Kaiken lisäksi ne raikastavat kylpyhuoneen yleisilmettä ja luovat kodikasta tuntua tilaan.

Pyykkien kuivaaminen muualla

Pyykit kannattaa kuivattaa kuivassa tilassa mieluummin kuin huonosti tuuletetussa pesutilassa – vaihtoehto on toki kuivattaa pyykit myös ulkona. Käytä siis hyödyksi leppoisan poutaiset kesäpäivät ja kuivata pyykit taivasalla. Pyykkien kuivaaminen onnistuu myös talvipakkasilla, joskaan se ei käy silmänräpäyksessä. Pakkasilmassa pyykkien kosteus jäätyy ensiksi ja tämän jälkeen haihtuu kuivassa pakkasilmassa hitaasti.

Hohdepinnoitus keventää kuormaa vaivattomasti

Kaikkein helpoin tapa kosteuskuorman keventämiseen on Hohdepinnoitus. Pinnoitettu kylpyhuone on jopa 50 % kevyempi kosteuskuormaltaan kuin pinnoittamaton kylpyhuone. Tila kuivuu käsittelyn myötä huomattavasti nopeammin, joka ennaltaehkäisee homeen kasvua.

Sen lisäksi, että ilman kummempia kommervenkkejä kylpyhuoneen kosteuskuorma kevenee, siivoat myös huomattavasti aiempaa kevyemmin ja nopeammin. Pinnat muuttuvat käsittelyn myötä antibakteerisiksi ja hylkiviksi, jolloin kosteuden lisäksi myöskään lika ei jää tiukasti kiinni pinnoille.

Ennen käsittelyä teemme kylpyhuoneessa myös kartoituksen, jonka avulla saat tietoa kylpyhuoneen nykyisestä kunnosta ja mahdollisista kosteusvaurioista. Kartoitukseen sisältyy aina pintakosteusmittaus.

Tilaa veloitukseton alkukartoitus ja hinta-arvio kylpyhuoneesi Hohdepinnoittamisesta täyttämällä helppo lomake.