Monet eivät ole kuulleet tai tiedä nanopinnoitteista, mutta esimerkiksi jokaiselle tutut älypuhelinten näytötkin ovat nykypäivänä käsitelty nanopinnoitteilla. Älypuhelinten näytöt käsitellään, jotta sormenjälkiä ei jäisi näyttöön niin helposti, sekä se antaa suojaa kulutukselta. Autoihin tehdään nykyään myös jo tehtaalla auton maalipintaan nanopinnoituskäsittely. Autopesulat tarjoavat myös nanopinnoituksen jälkiasennuksena autoille.  Nanopinnoitettujen autojen pesujen tarve pienenee merkittävästi, sekä pinnoite antaa suojaa mm. kiven iskuja vastaan. Uusia ikkunoita saa myös nanopinnoitettuina. Monet jalkineet ja takit nanopinnoitetaan, koska tämän jälkeen ne hylkivät vetää ja muita epäpuhtauksia säilyttäen hengittävyyden. Laminaattia myydään myös nanopinnoitettuina, joka toimii vaihtoehtona lakalle/vahalle.

Mitä pintoja voidaan nanopinnoittaa?

Nanopinnoitus sopii lähes kaikille kodin pinnoille. Pinnoituskäsittely voidaan tehdä esimerkiksi laatta-, kivi-, lasi- sekä puupinnoille kodin eri tiloissa.

Laatat ja laattasaumat

Nanopinnoitus voidaan tehdä kaikille kodin laatta- ja laattasauma pinnoille esimerkiksi keittiössä ja kylpyhuoneessa. Pinnoitus sopii kaikenlaisille laatoille kuten kaakelilaatoille, mosaiikkilaatoille sekä lasitetuille klinkkerilaatoille. Pinnoituksen jälkeen laatat ja laattasaumat hylkii likaa ja epäpuhtauksia. Tällöin pinnoitus helpottaa myös laattojen- ja saumojen puhtaanapitoa, eikä päästä öljyjä ja rasvoja imeytymään sisään. Lisäksi pinnoitus antaa suojaa laattasaumoille, jolloin ne pysyvät parempina pitkään ja niiden puhdistus helpottuu. Laattapinta myös kuivuu pinnoituksen jälkeen nopeammin ja ehkäisee näin mahdollisten kosteusvaurioiden syntymistä.

Kivet:

Erityisesti kivimateriaalien nanopinnoituksesta saa suurta hyötyä, koska mm rasvat öljyt ja muut epäpuhtaudet imeytyvät herkästi kiven sisään ja niitä on joissain tapauksissa jopa mahdotonta saada pois. Nanopinnoitus hylkii rasvat, öljyt ja muut epäpuhtaudet, jonka jälkeen pinnat on helppo puhdistaa eivätkä kivet mene ”pilalle”. Nanopinnoitus voidaan tehdä kaikille erilaisille luonnonkivipinnoille. Luonnonkivet ovat yleistyneet sisustusmateriaaleina sekä kylpyhuoneessa, että keittiössä. Luonnonkiveä käytetään usein lattiassa sekä keittiön tasoilla. Pinnoitus voidaan tehdä myös pihakivetykselle, jolloin piha pysyy helppohoitoisena, sillä pinnoitus estää sammaloitumisen ja antaa pihakivetykselle kestävän ja pitkän suojan. Lisäksi pinnoitus antaa kivelle uv-suojaa ja helpottaa lumen- ja jäänpoistoa. Lisäksi pinnoitus voidaan tehdä myös betonipinnoille, kuten erilaisille betonikalusteille, -lattioille ja sokkeleille. Meiltä saat pinnoituksen kaikille erilaisille kivimateriaaleille.

Hohde-kivi nanopinnoituskäsittely kivipinnalle
Nanopinnoitettu kivi hylkii vettä ja epäpuhtauksia

Metallit:

Metalleihin jää herkästi rasva tahrat ja sormenjäljet. Nanopinnoitus helpottaa pintojen puhtaanapitoa ja hylkii rasvoja, sekä antaa suojaa ruostumista vastaan. Nanopinnoitus voidaan tehdä myös metalli- ja kromipinnoille, kuten suihkuun, hanoihin, rosterialtaisiin sekä ovenkahvoihin. Metalli- ja kromipinnat pysyvät pinnoituksen jälkeen siistimmän näköisinä ja ovat helppo puhdistaa. Varsinkin rosterialtaan puhtaanapito on usein haastavaa, sillä lika ja mahdollinen kalkki pinttyvät pintaan helposti. Pinnoitus estää lian ja kalkin pinttymisen ja rosteriallas pysyy siistinä pienemmällä vaivalla.

Lasit:

Nanopinnoitus voidaan tehdä myös lasipinnoille, kuten lasioville, suihkuseinille sekä peileille. Lasipintojen pinnoitus helpottaa myös niiden puhtaanapitoa, sillä pinnoituksen jälkeen ne hylkivät likaa ja kuivuvat nopeammin. Esimerkiksi saunan lasiovet kalkkeutuvat helposti, jolloin kuumuuden vuoksi kalkki palaa lasin huokoisiin kiinni. Pinnoitus tukkii lasin huokoiset ja näin ehkäisee kalkin palamisen kiinni lasipintaan. Nanopinnoituksen jälkeen lasipinnan puhdistukseen riittää usein pelkkä vesi ja mikrokuituliina.

Nanopinnoitettu saunan lasiovi

Puut :

Lisäksi nanopinnoitusta voidaan tehdä myös puupintoihin kuten saunan lauteisiin. Puupinnat pysyvät pinnoituksen jälkeen parempina pitkään sekä niiden alkuperäinen sävy pysyy samana pidempään. Puupinnoille nanopinnoitus tarjoaa suojaa tahraantumista vastaan esim. öljy, vesi, rasva ja saunassa mm. hiki pääsee pinttymään lauteisiin herkästi.

puupinta nanopinnoituksen jälkeen
Nanopinnoitettu puu hylkii vettä ja muita epäpuhtauksia

Hohdepinnoituksen tarjoamat nanopinnoitusratkaisut erilaisille pinnoille

Hohdepinnoitus suunnittelee ja toteuttaa nanopinnoituksia erilaisille kodin ja kiinteistöjen pinnoille.  Erilaisten pintojen nanopinnoitus helpottaa puhtaanapitoa kodin kaikissa tiloissa. Pinnoituksen jälkeen et tarvitse puhdistukseen enää vahvoja kemikaaleja vaan puhtaanapito onnistuu helposti pelkällä vedellä. Lisäksi pinnoitus estää vaarallisten epäpuhtauksien kuten homeen pinttymisen kodin pintoihin. Kodin pintojen nanopinnoituksella säästät siis aikaa, vaivaa ja huolta erilaisista kodin bakteereista samalla sen olevan ympäristöystävällinen ratkaisu arkeen.

Meidän ratkaisumme eri pinnoille ovat Hohde-laatta, Hohde-kivi ja Hohde-design. Lue lisää ratkaisuistamme ja tilaa ilmainen hinta-arvio kotisi nanopinnoituksesta!

Lue lisää suosituimmasta palvelustamme: kylpyhuoneen nanopinnoitus

Kysy lisää