Monet eivät ole kuulleet tai tiedä nanopinnoitteista, mutta esimerkiksi jokaiselle tutut älypuhelinten näytötkin ovat nykypäivänä käsitelty nanopinnoitteilla. Älypuhelinten näytöt käsitellään, jotta sormenjälkiä ei jäisi näyttöön niin helposti. Samalla se antaa suojaa kulutukselta. Autojen maalipintaan tehdään nykyään myös jo tehtaalla nanopinnoituskäsittely. Autopesulat tarjoavat myös nanopinnoituksen jälkiasennuksena autoille.  Nanopinnoitettujen autojen pesujen tarve pienenee merkittävästi. Samalla pinnoite antaa suojaa mm. kiven iskuja vastaan. Uusia ikkunoita saa myös nanopinnoitettuina. Monet jalkineet ja takit nanopinnoitetaan, koska tämän jälkeen ne hylkivät vettä ja muita epäpuhtauksia säilyttäen kuitenkin tuotteiden hengittävyyden. Myös laminaattia myydään nanopinnoitettuina, jolloin nanopinnoite toimii vaihtoehtona lakalle/vahalle.
 
Mitä pintoja voidaan nanopinnoittaa?
 
Nanopinnoitus sopii lähes kaikille kodin pinnoille. Pinnoituskäsittely voidaan tehdä esimerkiksi laatta-, kivi-, lasi- sekä puupinnoille kodin eri tiloissa.
 

Laatat ja laattasaumat


Nanopinnoitus voidaan tehdä kaikille kodin laattapinnoille ja laattasaumoille esimerkiksi keittiössä ja kylpyhuoneessa. Pinnoitus sopii kaikenlaisille laatoille kuten kaakelilaatoille, mosaiikkilaatoille sekä lasitetuille klinkkerilaatoille. Pinnoituksen jälkeen laatat ja laattasaumat hylkivät likaa ja epäpuhtauksia. Tällöin pinnoitus helpottaa myös laattojen- ja saumojen puhtaanapitoa, eikä päästä öljyjä ja rasvoja imeytymään niiden sisään. Pinnoitus antaa suojaa lisäksi laattasaumoille, jolloin ne pysyvät parempina pitkään ja niiden puhdistus helpottuu merkittävästi. Laattapinnat kuivuvat käsittelyn jälkeen nopeammin. Kosteuskuorman keveneminen ehkäisee mahdollisten kosteusvaurioiden syntymistä. Käsittelyn myötä esimerkiksi puna– ja mustahome eivät myöskään saa kasvualustaa pinnoilta.
 

Kivet:

 
Erityisesti kivimateriaalien nanopinnoittaminen todella kannattaa, sillä mm. rasvat öljyt ja muut epäpuhtaudet imeytyvät herkästi kiven sisään ja joissain tapauksissa niitä on jopa mahdotonta saada pois. Nanopinnoitus hylkii rasvaa, öljyjä ja muita epäpuhtauksia, jonka vuoksi pinnat on helppo puhdistaa eivätkä kivet mene vuosien saatossa ”pilalle”.
 
Nanopinnoitus voidaan tehdä kaikille erilaisille luonnonkivipinnoille. Luonnonkivet ovat yleistyneet sisustusmateriaaleina sekä kylpyhuoneessa, että keittiössä. Kivi on sisustusmateriaalina melko arvokas, jonka vuoksi sen suojaaminen on järkevä sijoitus. Luonnonkiveä käytetään usein lattiassa ja keittiön tasoilla. Pinnoitus voidaan tehdä myös pihakivetykselle, jolloin piha pysyy helppohoitoisena, sillä pinnoitus estää sammaloitumisen ja antaa pihakivetykselle kestävän ja pitkän suojan. Lisäksi pinnoitus antaa kivelle uv-suojaa ja helpottaa lumen- ja jäänpoistoa. Pinnoitus voidaan tehdä myös betonipinnoille, kuten erilaisille betonikalusteille, -lattioille ja sokkeleille. Meiltä saat pinnoituksen kaikille erilaisille kivimateriaaleille ammattitaidolla.

 

Hohde-kivi nanopinnoituskäsittely kivipinnalle
Nanopinnoitettu kivi hylkii vettä ja epäpuhtauksia

 

Metallit:

Metalleissa rasvatahrat ja sormenjäljet jäävät herkästi näkyville epäsiististi. Nanopinnoitus helpottaa pintojen puhtaanapitoa, sillä käsittelyn jälkeen pinta hylkii rasvoja, sekä antaa suojaa ruostumista vastaan. Nanopinnoitus voidaan tehdä metalli- ja kromipinnoille, kuten suihkuun, hanoihin, rosterialtaisiin sekä ovenkahvoihin. Metalli- ja kromipinnat pysyvät pinnoituksen jälkeen siistimmän näköisinä ja niiden puhtaanapito on varsin helppoa. Eritoten rosterialtaan puhtaanapito on usein haastavaa, sillä lika ja mahdollinen kalkki pinttyvät pintaan helposti. Pinnoitus estää lian ja kalkin pinttymisen ja rosteriallas pysyy siistinä pienemmällä vaivalla.
 

Nanopinnoitettu suihkunsekoitin

 

Lasit:

Nanopinnoitus voidaan tehdä myös lasipinnoille, kuten lasioville, suihkuseinille sekä peileille. Lasipintojen pinnoitus helpottaa myös niiden puhtaanapitoa, sillä pinnoituksen jälkeen ne hylkivät likaa ja kuivuvat nopeammin. Esimerkiksi saunan lasiovet kalkkeutuvat helposti, sillä kuumuuden vuoksi kalkki palaa lasin huokoisiin kiinni. Pinnoitus tukkii lasin huokoset ja näin pystytään ehkäisemään kalkin palaminen kiinni lasipintaan. Nanopinnoituksen jälkeen lasipinnan puhdistukseen riittää usein pelkkä vesi ja mikrokuituliina.
 
Nanopinnoitettu saunan lasiovi
Nanopinnoitettu saunan lasiovi

Puut :

Nanopinnoitusta voidaan hyldyntää myös puupintoihin, kuten saunan lauteisiin. Puupinnat pysyvät pinnoituksen jälkeen parempina pidempään. Samalla niiden alkuperäinen sävy säilyy muuttumattomana pidempään. Puupinnoille nanopinnoitus tarjoaa suojaa tahraantumista vastaan, sillä esimerkiksi öljy, vesi, rasva ja eritoten saunassa mm. hiki pinttyy herkästi lauteisiin.
 
puupinta nanopinnoituksen jälkeen
Nanopinnoitettu puu hylkii vettä ja muita epäpuhtauksia

Hohdepinnoituksen tarjoamat nanopinnoitusratkaisut erilaisille pinnoille

Hohdepinnoitus suunnittelee ja toteuttaa nanopinnoituksia erilaisille kodin ja kiinteistöjen pinnoille. Erilaisten pintojen nanopinnoitus helpottaa puhtaanapitoa kodin kaikissa tiloissa. Pinnoituksen jälkeen et tarvitse puhdistukseen enää vahvoja kemikaaleja, vaan puhtaanapito onnistuu helposti pelkällä vedellä.
 
Lisäksi pinnoitus estää vaarallisten epäpuhtauksien kuten homeen pinttymisen kodin pintoihin. Kodin pintojen nanopinnoituksella säästät siis aikaa, vaivaa ja huolta erilaisista kodin bakteereista. Nanopinnoite on samalla ympäristöystävällinen valinta arkeen, sillä sen avulla voit vähentää kemikaalien käyttöä, säästää vettä ja toisaalta myös pidentää pintojen käyttöikää.
 
Hohdepinnoituksen ratkaisut eri pinnoille ovat Hohde-laatta, Hohde-kivi ja Hohde-design. Lue lisää ratkaisuistamme ja tilaa ilmainen hinta-arvio kotisi nanopinnoituksesta! Lue lisää suosituimmasta palvelustamme: kylpyhuoneen nanopinnoitus