Hohdepinnoituksen myötä säästät aikaa ja voit vähentää kemikaalien käyttöä

Innovatiivisilla ja älykkäillä ratkaisuilla pystytään tehostamaan työskentelyä ja parhaimmillaan säästämään ajan lisäksi myös muita resursseja. Tämä on myös yksi meidän toimintamme kulmakivistä. Hohdepinnoituksen myötä pintojen puhtaanapitoon ei tarvita vahvoja kemiallisia puhdistusaineita, eikä voimakasta hankaamista. Pinnat pysyvät puhtaina ja hygieenisinä huomattavasti aiempaa pienemmillä resursseilla.

©Arkea Oy

Teimme Turun kaupungin ja Arkean kanssa kokeilun, jonka tarkoituksena oli selvittää, kuinka paljon nanoteknologialla pinnoitetut pinnat säästävät siistijän aika- ja puhdistusaineresursseja suhteessa nykyiseen toimintaan. Tulokset olivat kiistatta positiivisia – Hohdepinnoituksen myötä puhtaanapito kävi vaivattomammin ja nopeammin.

Kokeilu osoitti, että siivoukseen käytettävä aika ja veden määrä vähenivät Hohdepinnoituksen myötä. Samalla tilojen puhtaustaso parani silminnähden verrattuna aikaan ennen käsittelyä. Siistijät luonnehtivat tilojen siivoamista ennen käsittelyä seuraavasti: “Lattia likaisen näköinen vaikka siivottu. Saumat tosi likaiset, eivät lähde puhtaaksi, vaikka kuinka harjaisi tai pyyhkisi”, “Lattia erittäin likaisen näköinen. Ei lähde puhtaaksi” ja “Saumoista ei lika vaan lähde pois vaikka kuinka hankaa”. Hohdepinnoituksen jälkeen siistijät sanoittivat havaintojaan esimerkiksi näin: “Seinät ja lattia on pysynyt puhtaampina pinnoituksen jäljiltä, saumat valkoisina ja vesiroiskeita ei näy kuivuessaan” ja “Pinnoitetusta alueesta irtolika lähtee helposti, saumat valkoiset!”.

Wäinö Aaltosen koulussa käsiteltiin saniteettitilojen kaakelipinnat, altaat ja hanat. Siivoukseen kului käsittelyn jälkeen 18 % vähemmän aikaa verrattuna aikaan ennen käsittelyä. Ennen käsittelyä Wäinö Aaltosen koulussa saniteettitilojen siivous vei keskimäärin 7,89 minuuttia. Hohdepinnoituksen jälkeen aika lyheni 6,50 minuuttiin. Myös vettä kului 5 % vähemmän kuin aiemmin. Uusimman kokeilun tulokset ovat linjassa aiempien julkisten pilottikohteidemme tuloksiin nähden. Käsittelimme esimerkiksi Mynämäen HaNi-Hallin pukuhuoneet pesutiloineen vuonna 2018 ja loput laatoitetut tilat kesällä 2019. HaNi-Hallissa siivoukseen käytetty aika väheni käsittelyn myötä n. 20-30 %.

Myös pesuaineresursseja säästyy Hohdepinnoituksen myötä. Nanopinnoitteen avulla pinta hylkii vettä ja epäpuhtauksia, jonka ansiosta puhtaanapito helpottuu ja vahvojen kemikaalien käyttöä voidaan vähentää merkittävästi. Samalla Hohdepinnoitus tarjoaa mahdollisuuden huomioida hajusteaineille herkistyneet henkilöt paremmin, sillä käsittelyn myötä voidaan käyttöön valita miedompia, hajusteettomia pesuaineita. 

Voit tutustua kokeiluun tarkemmin tästä.

Palvelumme hyödyt näyttävät olevan kiistattomia niin kotona kuin erityyppisissä korkeaa puhtaustasoa vaativissa julkisissa kohteissakin. Jos haluat säästää aikaa ja vähentää kemikaalien käyttöä puhdistuksessa:
ota yhteyttä tai pyydä maksuton hinta-arvio!