Silikonisaumat ovat tärkeä osa kylpyhuoneen ja keittiön hygieniaa. Ne estävät veden pääsyn rakenteisiin ja pitävät tilat siisteinä. Mutta kuinka pitää silikonisaumat puhtaina? Tässä artikkelissa annamme käytännön vinkkejä ja ohjeita, jotta silikonisaumat pysyvät hyvässä kunnossa.

Säännöllinen puhdistus

Säännöllinen puhdistus on avain silikonisaumojen hyvään kuntoon. Puhdista saumat vähintään kerran viikossa. Tämä estää lian ja homeen kertymisen. Käytä mietoa puhdistusainetta ja pehmeää harjaa tai sientä. Vältä hankaavia aineita, jotka voivat vahingoittaa saumoja.

Voit käyttää esimerkiksi seuraavia aineita:

  • Astianpesuaine
  • Etikka-vesiseos
  • Erityiset silikonisaumojen puhdistusaineet

Muista huuhdella saumat huolellisesti puhdistuksen jälkeen. Jätä ne kuivumaan kunnolla, jotta kosteus ei jää saumoihin.

Homeen ehkäisy

Home on yleinen ongelma silikonisaumoissa, erityisesti kosteissa tiloissa kuten kylpyhuoneessa. Homeen ehkäisy on tärkeää, jotta saumat pysyvät puhtaina ja terveellisinä. Käytä homeenestoainetta säännöllisesti. Tämä auttaa pitämään homeen loitolla.

Voit myös tehdä seuraavia toimenpiteitä:

  • Pidä kylpyhuone hyvin tuuletettuna
  • Kuivaa saumat suihkun jälkeen
  • Vältä kosteuden kertymistä

Jos huomaat homeen merkkejä, toimi nopeasti. Puhdista saumat homeenpoistoaineella ja huuhtele huolellisesti.

Vaurioituneiden saumojen korjaus

Jos silikonisaumat ovat vaurioituneet, ne on korjattava mahdollisimman pian. Vaurioituneet saumat voivat päästää vettä rakenteisiin ja aiheuttaa vakavia ongelmia. Poista vanha silikoni varovasti veitsellä tai silikoninpoistajalla. Puhdista alue huolellisesti ennen uuden silikonin levittämistä.

Levitä uusi silikoni tasaisesti ja anna sen kuivua ohjeiden mukaisesti. Tämä varmistaa, että saumat ovat tiiviit ja kestävät. Jos et ole varma, miten korjaus tehdään, voit aina kääntyä ammattilaisen puoleen.

Me Hohdepinnoituksella tarjoamme asiantuntevaa apua silikonisaumojen puhdistukseen ja korjaukseen. Ota yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja tai apua. Pidämme huolta siitä, että tilasi pysyvät puhtaina ja turvallisina.