Kylpyhuoneen puhdistaminen säännöllisesti kannattaa, sillä siten voi välttyä aikaa vieviltä suursiivouksilta. Kylpyhuoneeseen kertyy usein paljon likaa ja epäpuhtauksia kuten rasvaa ihosta, kalkkia vedestä sekä likaa, joka kulkeutuu kylpyhuoneeseen muualta kodista. Kylpyhuoneen yleissiivous tulisikin tehdä viikoittain ja perusteellisempi puhdistus vähintään kolmen viikon välein.  Säännöllisen pesun ja puhdistuksen myötä myös kylpyhuoneen käyttöikä pitenee. Kylpyhuoneen puhtaanapidon laiminlyönti antaa herkästi kasvualustan homemikrobeille ja esimerkiksi mustahome pääsee helposti leviämään.

Lue alta parhaat tärpit helpottamaan kylpyhuoneen ja wc-tilojen pesua ja puhdistusta! Jos haluat pesun ja puhdistuksen lisäksi desinfioida kylpyhuoneen ja wc-tilat lue lisää täältä.

OIKEAT VÄLINEET KYLPYHUONEEN PUHDISTUKSEEN

Oikeiden työvälineiden valinta on kylpyhuoneen siivoamisen A ja O. Mikrokuituliinat sopivat loistavasti kylpyhuoneen puhdistukseen ja pesuun. Lisäksi kylpyhuoneen siivouksessa on hyvä käyttää naarmuttamatonta pesusientä.


Lavuaaria ei kannata pestä samalla sienellä kuin vessanpönttöä. Varaa siis kylpyhuoneen puhdistusta varten eri pesukohteille omat siivousliinat ja sienet. Työtä helpottaa, jos tuotteet on värikoodattu niin, että esimerkiksi pöntön työvälineet ovat aina sinisiä, lavuaarin keltaisia ja kaakeleiden punaisia.

Myös pesuaineiden valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Erilaiset pinnat ja epäpuhtaudet vaativat pesuaineilta erilaisia ominaisuuksia.

Laattojen ja laattasaumojen puhdistukseen kannattaa käyttää neutraalia pesuainetta, sillä todella happamat ja emäksiset aineet saattavat vahingoittaa laattojen saumoja. Silikonisaumojen puhdistukseen kannattaa käyttää pehmeää liinaa, jotta saumoihin ei synny uria, joihin epäpuhtaudet pääsevät jatkossa kertymään herkästi. Pinttynyt lika saattaa kuitenkin vaatia vahvempia pesuaineita.

Käsienpesualtaan puhdistukseen voi käyttää naarmuttamatonta pesusientä tai tiskiharjaa sekä laimennettua pesuainetta. Allas on hyvä pestä joka puolelta huolellisesti kiinnittäen erityistä huomiota hanan juureen, johon lika usein kerääntyy. On tärkeää huuhdella allas pesun jälkeen huolellisesti. Muista myös puhdistaa peili kostealla liinalla ja kuivata esimerkiksi ikkunaliinalla.

Wc-istuimen puhdistukseen tarvitaan usein desinfioivia puhdistusaineita, jotta se saadaan kunnolla puhtaaksi. Pöntön pesuun sopii esimerkiksi kloriitti. Wc-allas tulee harjata sisäpuolelta kunnolla wc-harjalla. Lisäksi istuimen muut osat tulee puhdistaa siivousliinalla.

KYLPYHUONEEN HAASTEELLISET EPÄPUHTAUDET

Kylpyhuoneesta löytyy usein esimerkiksi kalkkisaostumia ja pesuainejäämiä, joiden puhdistaminen saattaa olla kovin hankalaa. Kalkin puhdistus laatoista ja laattasaumoista voi olla vaikeaa, mikäli kalkki on päässyt kunnolla pinttymään. Laattojen ja laattasaumojen pesu on hyvä aloittaa pintojen kastelulla, jotta puhdistusaineet eivät haurastuta sauma-ainetta. Kylpyhuoneen laatat kannattaa käydä läpi pesusienellä ja puhdistaa laattojen saumat harjalla. Laattasaumoihin lika tarttuu usein laattoja herkemmin, sillä laattasaumat ovat huokoisempia ja karheampia kuin laatta itsessään. Myös esimerkiksi shampoo ja suihkusaippua tarttuvat saumoihin helpommin kuin laattoihin. Laattojen ja laattasaumojen pesun jälkeen on tärkeää huuhdella tila hyvin, jotta puhdistusaineet eivät kerry pintoihin. Laattojen puhdistukseen ei myöskään kannata käyttää höyrypesuria, sillä höyryn lämpö haurastuttaa laattasaumoja ja useamman kerran käytettynä saumat saattavat halkeilla.

KYLPYHUONEEN NANOPINNOITUS HELPOTTAA PUHTAANAPITOA

Mikäli haluat päästä vielä helpommalla, valitse Hohdepinnoitus. Kylpyhuoneen nanopinnoitus pidentää siivouskertojen väliä ja tekee puhdistamisesta huomattavasti vaivattomampaa ja nopeampaa. Hohdepinnoitus estää likaa ja epäpuhtauksia tarttumasta pintoihin, sillä nanopinnoite hylkii esimerkiksi vettä, rasvaa, kalkkia, likaa ja muita epäpuhtauksia. Nanopinnoituksen jälkeen puhdistukseen riittää usein pelkkä vesi ja mikrokuituliina. Kylpyhuoneen puhtaanapito on nanopinnoituksen jälkeen kokonaisvaltaisesti kevyempää, sillä mekaanista hankaamista ei enää tarvita.

Nanopinnoitus on ympäristöystävällinen ratkaisu kodin puhtaanapitoon. Käsittelyn myötä kemikaaleja ei enää tarvita siivouksessa. Hohdepinnoitus suojaa kylpyhuoneen laattasaumoja kulumiselta, jolloin myös sen käyttöikä pitenee ja remontin tarve siirtyy tuonnemmaksi.

Hohde-laatta on erinomainen ratkaisu kylpyhuoneen puhtaanapidon helpottamiseksi. Sen myötä säästät pesuaineita, vaivaa ja aikaa, jonka myötä voit keskittyä tekemään juuri niitä asioita, joita oikeasti haluat tehdä.

Hohdepinnoitus säästää tutkitusti aikaa myös julkisten tilojen puhtaanapidossa. Lue lisää! 

Pyydä ilmainen hinta-arvio kylpyhuoneen nanopinnoituksesta.
Lue lisää kylpyhuoneen nanopinnoituksesta.

Kutsu meidät veloituksettomalle kartoitukselle!