Kylpyhuoneen puhdistaminen säännöllisesti kannattaa, sillä näin vältyt suuremmilta ja aikaa vieviltä siivouksilta ja kylpyhuoneen käyttöikä pitenee. Kylpyhuoneeseen kertyy usein paljon likaa ja epäpuhtauksia kuten rasvaa ihosta, kalkkia vedestä sekä muuta likaa, joka kulkeutuu kylpyhuoneeseen muualta kodista. Kylpyhuoneen yleissiivous tulisikin tehdä viikoittain ja perusteellisempi puhdistus vähintään kolmen viikon välein. Kylpyhuoneen puhtaanapidon laiminlyönti antaa herkästi kasvualustan homemikrobeille ja esimerkiksi mustahome pääsee helposti leviämään.

Pesuvälineiden valinta kylpyhuoneen puhdistuksessa on tärkeää

Kylpyhuoneen puhdistukseen kannattaa valita eri pesukohteille eri siivousliinat ja sienet. Mikrokuituliinat ovat loistavia kylpyhuoneen puhdistuksessa. Altaalle, wc-istuimelle ja kaakeleille olisi hyvä olla omat liinat. Lisäksi kylpyhuoneen siivouksessa on hyvä käyttää naarmuttamatonta pesusientä.  Pesuaineiden valinta eri pinnoille on myös tärkeää.

kylpyhuoneen pesu ja puhdistus

Käsienpesualtaan puhdistukseen voi käyttää naarmuttamatonta pesusientä tai tiskiharjaa sekä laimennettua pesuainetta. Allas on hyvä pestä joka puolelta huolellisesti varsinkin hanan juuresta, johon lika usein kerääntyy. Tärkeää on huuhdella allas pesun jälkeen huolellisesti. On tärkeä muistaa puhdistaa myös peili kostealla liinalla ja kuivata esimerkiksi ikkunaliinalla.

Wc-istuimen puhdistukseen tarvitaan usein desinfioivia puhdistusaineita, jotta se saadaan kunnolla puhtaaksi esim. kloriitti. Wc-allas tulee harjata sisäpuolelta kunnolla wc-harjalla. Lisäksi istuimen muut osat tulee puhdistaa siivousliinalla.

Kylpyhuoneen haasteelliset epäpuhtaudet

Kylpyhuoneen lattia kerää usein paljon kalkkisaostumia ja pesuainejäämiä, joita saattaa olla hankala puhdistaa. Kalkin puhdistus laatoista ja laattasaumoista voi olla haastavaa, jos kalkki on pinttynyt laattoihin ja laattasaumoihin. Laattojen ja laattasaumojen pesu on hyvä aloittaa pintojen kastelulla, jotta puhdistusaineet eivät haurastuta sauma-ainetta. Kylpyhuoneen laatat kannattaa käydä läpi pesusienellä ja puhdistaa laattojen saumat harjalla. Laattasaumoihin lika tarttuu usein laattoja herkemmin, sillä laattasaumat ovat huokoisempia ja karheampia kuin laatta itsessään. Myös shampoo ja suihkusaippua tarttuu saumoihin herkemmin. Puhdistukseen kannattaa käyttää neutraalia pesuainetta, sillä todella happamat ja emäksiset aineet saattavat vahingoittaa laattojen saumoja. Silikonisaumojen puhdistukseen kannattaa käyttää pehmeää liinaa, jotta saumoihin ei synny uria, joihin epäpuhtaudet voivat tarttua jatkossa herkästi. Pinttynyt lika saattaa kuitenkin vaatia vahvempia pesuaineita. Laattojen ja laattasaumojen pesun jälkeen on tärkeää huuhdella tila hyvin, jotta puhdistusaineet eivät kerry pintoihin. Laattojen puhdistukseen ei myöskään kannata käyttää höyrypesuria, sillä höyryn lämpö haurastuttaa laattasaumoja ja useamman kerran käytettynä saumat saattavat halkeilla.

saumaharja

Kylpyhuoneen nanopinnoitus helpottaa puhdistusta

Kylpyhuoneen nanopinnoitus estää likaa ja epäpuhtauksia tarttumaan pintoihin, sillä nanopinnoite hylkii vettä, rasvaa, kalkkia ja likaa. Nanopinnoituksen jälkeen puhdistukseen riittää usein vain vesi ja mikrokuituliina. Puhdistus on nanopinnoituksen jälkeen huomattavasti helpompaa eikä pesuaineita enää tarvita. Nanopinnoitus on täten myös ympäristöystävällinen ratkaisu kodin puhtaanapitoon. Nanopinnoitus suojaa kylpyhuoneen laattasaumoja myös kulumiselta, jolloin sen käyttöikä ja remontin tarve pitenee. Hohde-laatta on erinomainen ratkaisu kylpyhuoneen puhtaanapitoon, joka säästää huomattavasti aikaa muuhun.

Pyydä ilmainen hinta-arvio kylpyhuoneen nanopinnoituksesta.

Lue lisää kylpyhuoneen nanopinnoituksesta

Kysy lisää