Kylpyhuoneen silikonisaumat ovat tärkeä osa kosteussuojaa, mutta ajan myötä ne voivat rikkoutua ja vaatia uusimista. Silikonisaumojen kestoikä vaihtelee yleensä 3–10 vuoden välillä, ja niiden kuntoon vaikuttavat käytetyn silikonin laatu, saumojen asennuksen huolellisuus sekä kylpyhuoneen käyttötiheys.

Milloin Silikonisaumojen Uusiminen on Tarpeen?

  • Kun silikonisaumoissa havaitaan mikrobikasvustoa, kuten hometta, on toimittava nopeasti. Jos home on tunkeutunut syvälle silikoniin, on koko sauma poistettava huolellisesti.
  • Silikonisauman kuivuminen ja rapistuminen iän myötä voi johtaa veden pääsyyn vesieristeen ja laattojen väliin, mikä voi aiheuttaa kopolaattojen syntymistä ja pahimmillaan laattojen irtoamista.

Silikonin Poisto ja Saumojen Uusiminen Itse

Silikonin poistamiseen tulee käyttää erityisiä silikoninpoistotyökaluja, joita myydään rautakaupoissa. Silikoninpoistoaineet soveltuvat lähinnä viimeistelyyn, sillä ne eivät tehoa suuriin silikonimääriin. On tärkeää välttää teräviä työkaluja, kuten mattoveitsiä tai puukkoja, sillä ne voivat vahingoittaa vesieristettä.

Laattojen ja Saumojen Puhdistus Ennen Saumausta

Ennen uuden silikonin levittämistä on laattasaumat puhdistettava perusteellisesti. Uusi silikoni tarttuu vain puhtaaseen pintaan, ja lika voi lyhentää saumojen käyttöikää.

Silikonisaumojen Vaihto Huolellisesti ja Oikeilla Välineillä

Itse tehtäessä on tärkeää olla huolellinen ja käyttää oikeita työvälineitä. Varmista, ettei vesieriste vahingoitu ja että puhdistat pinnat huolellisesti ennen uuden silikonin levittämistä.

Ammattilaisen Palkkaaminen Silikonisaumojen Vaihtoon

Jos haluat säästää aikaa ja varmistaa kestävän lopputuloksen, ammattilaisen palkkaaminen voi olla hyvä vaihtoehto. Ammattilainen varmistaa, että vesieriste pysyy ehjänä ja käyttää laadukkaita materiaaleja saumaukseen, mikä takaa pitkäikäisen lopputuloksen.