Jos pyydän sinua nimeämään kotoasi jonkin tietyn kohdan tai paikan, jonka puhtaanapito on todellinen murheenkryyni, keksitkö heti vastauksen? 

Kylpyhuone on kodin haastavin tila pitää puhtaana ja hyvin usein kylppäristä löytyykin jokin epäpuhtaus, joka saa kylpyhuoneen yleisvaikutelmasta epäsiistin. Tummassa kylpyhuoneessa kalkki erottuu kovin herkästi, kun taas vaaleassa kylpyhuoneessa mustahome, punahome ja muut epäpuhtaudet nousevat valokeilaan.

Monille meistä tulee välittömästi mieleen jokin tietty puhtaanapidon ongelmakohta tai epäpuhtaus kotoa ja ajatuskin siitä saa tuskastumaan. Olemme monesti törmänneet siihen, että asiakkaamme ovat haasteellisten epäpuhtauksien ääressä kovin turhautuneita, sillä he eivät ole löytäneet sopivia pesuaineita puhtaanapitoon.

PESUAINEIDEN PH-ARVOT

Ph-arvo on varmasti terminä hyvinkin tuttu, mutta tiedätkö, että miten saat pesuaineiden pH-arvot valjastettua eduksesi kodin siivouksessa? 

Ph:ta kuvataan asteikolla 0-14, jonka puolivälissä on neutraali (pH7). Aine, jonka pH-arvo on alle 7 on hapan ja aine, jonka pH-arvo on yli 7 on emäksinen. 

Heikosti emäksiset puhdistusaineet (pH 8-10) on tarkoitettu ylläpitosiivoukseen. Emäksiset (pH10-11) ja vahvasti emäksiset (pH 11-14) puhdistusaineet on tarkoitettu peruspuhdistukseen, vahanpoistoon sekä rasva- ja öljylian irroitukseen. Joillain emäksisillä (pH yli 7) pesuaineilla on myös valkaiseva ja desinfioiva vaikutus. Tämä kannattaa ottaa huomioon, kun puhdistaa tummia pintoja emäksisillä aineilla.

Heikosti happamat (pH 6-5) puhdistusaineet sopivat ylläpitosiivoukseen ja säännöllisesti käytettynä vähentävät saostumien muodostumista. Ruoste- ja laattasaumat vaalentuvat herkästi jos happamia aineita käytetään väärin. Lue käyttöohjeet huolellisesti ja neutralisoi pinnat tarvittaessa käsittelyn jälkeen.

laattalattia ennen ja jälkeen nanopinnoituksen

Referenssi: Laattaan oli tippunut hapanta ainetta, joka saatiin vielä korjattua pinnoituksella. Ylhäällä kuva ennen pinnoitusta ja alhaalla pinnoituksen jälkeen.

PESUAINEIDEN TURVALLISUUS

Pesuaineita valittaessa on erittäin tärkeä kiinnittää huomiota käyttöturvallisuuteen sekä itsensä suojaamiseen. Käytä aina vain yhtä pesuainetta kerrallaan, sillä eri aineet voivat reagoida vaarallisesti keskenään tuottaen esimerkiksi sinappikaasuja, jotka ovat ihmiselle vaarallisia. Kloorattuja desinfiointiaineita, liuottimia ja antibakteerisia aineita sisältäviä tuotteita tulisi käyttää harkiten, sillä ne ovat terveydelle haitallisia ja rasittavat ympäristöämme.

Mikäli kaipaat vaivattomampaa puhtaanapitoa kylpyhuoneeseen, on Hohdepinnoituksen Hohde-laatta sinulle loistava ratkaisu. Pinnoitetun kylpyhuoneen puhdistamiseen ei tarvitse käyttää kemikaaleja, vaan pinnat pysyvät puhtaina jopa pelkällä vedellä. Käsittelyn myötä vähenee siis siivoamisen lisäksi myös pH-arvojen tarkkailu, ympäristön kuormittaminen ja pesuaineisiin liittyvät terveysriskit!

Hohde laatta : lue lisää / pyydä tarjous