ph-arvo taulukko

Monet tuskailevat puhtaanapidon ja erilaisten epäpuhtauksien kanssa. Monesti asiakkaamme ovatkin jo luovuttaneet, koska eivät ole löytäneet sopivia pesuaineita puhtaanapitoon. Kylpyhuone on kodin haastavin tila pitää puhtaana. Olipa

kylpyhuoneen värimaailma sitten tumma tai vaalea aina on joku epäpuhtaus, joka tekee kylpyhuoneesta epäsiistin. Tummassa kylpyhuoneessa kalkki näkyy todella herkästi, kun taas vaaleassa kylpyhuoneessa mustahome, punahome ja muut epäpuhtaudet näkyvät nopeasti.

Pesuaineiden Ph-arvot

Ph:ta kuvataan asteikolla 0-14 jonka puolivälissä (pH7) on neutraali. Aine jonka pH on alle 7 on hapan ja jonka pH yli 7 on emäksinen. Heikosti emäksiset puhdistusaineet (pH 8-10) on tarkoitettu ylläpitosiivoukseen. Emäksiset (pH10-11) ja vahvasti emäksiset (pH 11-14) puhdistusaineet on tarkoitettu peruspuhdistukseen, vahanpoistoon sekä rasva- ja öljylian irroitukseen. Joillain emäksisillä pesuaineilla on myös valkaiseva ja desinfioiva vaikutus. Tämä kannattaa ottaa huomioon, kun puhdistaa tummia pintoja emäksisillä aineilla.

laattalattia ennen ja jälkeen nanopinnoituksen

Laattaan oli tippunut hapanta ainetta, joka saatiin vielä korjattua pinnoituksella. Ylhäällä ennen pinnoitusta ja alhaalla pinnoituksen jälkeen.

Heikosti happamat (pH 6-5) puhdistusaineet sopivat ylläpitosiivoukseen ja säännöllisesti käytettynä vähentävät saostumien muodostumista. Ruoste- ja kalkkitahran poisto on usein todella haastavaa ja niiden poistamiseen käytetään happamia (pH 5-2) ja vahvasti happamia (pH 2-0) puhdistusaineita. Kun poistetaan suuria määriä kalkkia tai ruostetta usein yksi hapan pesu ei riitä, vaan se täytyy suorittaa useampaan kertaan. Happamia aineita käyttäessä tulee olla todella huolellinen ja varovainen. Happamat aineet saattavat syövyttää materiaaleja ja suojaamattomassa käytössä myös ihoa. Esimerkiksi laattasaumat vaalentuvat herkästi jos happamia aineita käytetään väärin. Lue käyttöohjeet huolellisesti.

Pesuaineiden turvallisuus

Pesuaineita valittaessa onkin erittäin tärkeä kiinnittää huomiota käyttöturvallisuuteen sekä itsensä suojaamiseen. Kerrallaan käytetään vain yhtä ainetta, koska eri aineet voivat reagoida vaarallisesti keskenään tuottaen esimerkiksi sinappikaasuja, jotka ovat ihmiselle vaarallisia. Kloorattuja desinfiointiaineita, liuottimia ja antibakteerisia aineita sisältäviä tuotteita tulisi käyttää harkiten koska ne ovat terveydelle haitallisia ja rasittavat ympäristöämme.

Hohdepinnoituksen Hohde-laatta on loistava ratkaisu, jos haluat vähentää ympäristön kuormitusta ja terveysriskejä. Pinnoitetun kylpyhuoneen puhdistamiseen ei tarvitse käyttää kemikaaleja.

Hohde laatta : lue lisää / pyydä tarjous

ympäristöystävälliset pesuaineet
Kysy lisää