Mustahome saa kylpyhuoneen näyttämään epäsiistiltä

Mustat pilkut kylpyhuoneen saumoissa tunnetaan usein nimellä mustahome. Mustahome syntyy kosteuden ja huonon ilmanvaihdon seurauksena. Mustahome viihtyykin usein kylpyhuoneen kosteissa nurkissa, silikoni- sekä laattasaumoissa. Puutteellinen ilmanvaihto lisää homeen leviämistä varsinkin silloin, jos tilaa ei kuivata käytön jälkeen kunnolla. Jos hometta on verrattain vähän, se ei yleensä ole merkittävä terveyshaitta, vaan ennemminkin ulkonäkökysymys.

mustahometta kylpyhuoneen saumoissa

Homeen vuoksi kylpyhuone saattaa näyttää epäsiistiltä ja haista tunkkaiselta. Silikonisaumoissa olevaa hometta on lähes mahdoton poistaa ja siksi suosittelemme silikonisauman vaihtoa. Usein ajatellaan, että mustat pilkut saumoissa on merkki kosteusvauriosta. Näin ei usein kuitenkaan ole. Kosteudet on hyvä toki tarkastaa tasaisesti (esim. 3-5 vuoden välein). Pintakosteusmittaus on helpoin tapa tarkastaa kylpyhuoneesi kosteus.

Mustahomeen ja mustien pilkkujen ennaltaehkäisy

Mustahomeen syntymistä voidaan ennaltaehkäistä. Kylpyhuoneen huono ilmanvaihto on yleisin syy mustahomeen syntymiseen. Jos kylpyhuoneen peili höyrystyy normaalin suihkun aikana eikä huuru poistu 5–10 minuutissa, Ilmanvaihto kylpyhuoneessa on riittämätön.

Tunkkainen haju on myös yleinen merkki puutteellisesta ilmanvaihdosta. Homeet ja mustat pilkut “rakastavat” kosteutta. Lattian lastaaminen jokaisen suihku kerran jälkeen, sekä lämmitetty lattia pitävät kylpyhuoneen kuivana ja homeen loitolla.

Kylpyhuoneen nanopinnoitus on erinomainen ratkaisu homeen syntymisen ennaltaehkäisemiseksi. Hohdepinnoituksen avulla tila kuivuu jopa 50 % nopeammin käsittelemättömään tilaan verrattuna. Kosteuskuorma kevenee siis huomattavasti. Tila pääsee kuivumaan nopeammin, koska pinnoite hylkii vettä, eikä esimerkiksi saumat ime käsittelyn jälkeen enää vettä itseensä. Samalla pinta hylkii myös epäpuhtauksia, likaa ja rasvoja, jolloin siivoaminen helpottuu. Pinnoitettu kylpyhuone pysyy puhtaana, raikkaana, sekä hygieenisenä aiempaa huomattavasti pienemmällä vaivalla.

Lue lisää kylpyhuoneen nanopinnoituksesta

Saat meiltä pintakosteusmittauksen veloituksetta

Kun haluat ennaltaehkäistä mustahometta, pyydä ilmainen hinta-arvio kylpyhuoneesi nanopinnoituksesta!

Voit myös jättää yhteystietosi meille oheisella lomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä aiheen tiimoilta pian!