Hohdepinnoitus mahdollistaa kylpyhuoneen hellävaraisen puhtaanapidon. Käytännössä hellävaraisesta siivoamisesta hyötyvät ensisijaisesti tilan käyttäjät, mutta samalla myös ympäristö kiittää.

Käsi pyyhkii mikrokuituliinalla laattapintaa

Tuoksuherkkyys ja allergiat

Tuoksuherkkyys saattaa esiintyä moninaisin oirein. Tyypillisimpiä oireita ovat esimerkiksi nuha, päänsärky ja pahoinvointi, jonka laukaisee melko tavanomaiset tuoksut ja hajut – kuten kodin puhtaanapidossa käytetyt siivousaineet. Joka kymmenes on tuoksuherkkä.  Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutin tekemä väestötutkimus tuoksuherkkyydestä osoittaa, että jopa 78 % tutkimukseen osallistuneista tuoksuherkistä oireili kodin pesu- ja puhdistusaineiden vuoksi. 32 % tutkimukseen osallistuneista tuoksuherkistä koki pesu- ja puhdistusaineista koituvat oireet voimakkaina. Lähes joka kolmas vastaaja ilmoitti ainakin joskus oireilevansa tuoksuista tai hajuista.

Siivouksessa allergiaoireita puolestaan saattavat aiheuttaa puhdistusaineissa käytetyt hajusteet ja säilöntäaineet. Hajusteisiin liittyvät hengitystieoireet ovat useimmiten ärsytystä, eikä varsinaista hajusteallergiaa. Hajusteallergia ilmenee kosketusihottumana. Työterveyslaitoksen mukaan hajusteista johtuva kosketusallergia on alati kasvava ongelma niin miehillä kuin naisilla.

Kosketusallergian ehkäisemiseksi voi käyttää siivouskäsineitä tai kertakäyttöisiä suojakäsineitä. Markkinoilla on myös kasvavassa määrin hajusteettomia ja allergiaystävällisiä pesuaine vaihtoehtoja kodin puhdistukseen. Ne ovat kuitenkin tyypillisesti “tavallisia” tuotteita tyyrimpiä ja sopivien tuotteiden etsimiseen saa kulumaan aikaa. Hohdepinnoitus tarjoaa vaivattomamman ja ympäristöystävällisemmän ratkaisun kemikaalien välttämiselle.

Ympäristösystävällistä siivoamista

Ympäristöystävällistä, kemikaalitonta ja hajusteetonta siivousta

Ympäristövastuullinen siivous kulkee Hohdepinnoituksen avulla sulassa sovussa allergioiden ja tuoksuherkkyyden huomioivan siivouksen kanssa. Ympäristöystävällisen siivoamisen kulmakiviä ovat ympäristöosaavan ammattilaisen mukaan muun muassa likaantumisen ennaltaehkäiseminen, työvälineiden ja -aineiden asianmukainen valitseminen, mikrokuitutekstiilien suosiminen, mahdollisimman mietojen puhdistusaineiden käyttäminen, lian pinttymisen estäminen ja desinfioinnin tarpeen vähentäminen. Moni kohdista pätee myös allergiasiivouksessa ja auttaa välttämään tarpeettomia tuoksuja arkisessa puhtaanapidossa. 

Hohdepinnoituksen avulla pystyt rajaamaan puhtaanapidossa käytettävien kemikaalien määrän minimiin. Tavallisessa arjessa tarvitset käsiteltyjen pintojen puhtaanapitoon vain lämmintä vettä ja sopivan siivousvälineen, eli esimerkiksi mikrokuituliinan. 

Käytännössä tämä on mahdollista siksi, että nanopinnoitteen avulla käsitellystä pinnasta saadaan muokattua vettä ja epäpuhtauksia hylkivä. Tahrat ja lika eivät pääse pinttymään kiinni pintoihin, jonka johdosta siivoamisessa ei tarvitse käyttää voimakkaita kemikaaleja, eikä liioin sen kummempia työvälineitä. Hohdepinnoituksen avulla pintahygienia paranee merkittävästi, joka vähentää osaltaan myös desinfioinnin tarvetta. Pilottikohteissamme olemme pystyneet nostamaan saniteettitilojen puhtaustason pysyvästi korkealle.

Tämän lisäksi ympäristöystävällisyyttä tukee se, että Hohdepinnoituskäsittelyn myötä pintojen käyttöikää pystytään lisäämään useilla vuosilla. Materiaalien elinkaari pitenee, jonka myötä myös purkujätteen määrää voidaan vähentää.

Hohdepinnoituksesta on hyöytyä yhtä lailla julkisissa tiloissa ja yksityisissä kodeissa, joissa kylpyhuoneen puhtaanapito halutaan tehdä vaivattomammin, tuoksuttomammin ja ympäristöystävällisemmin. Ota yhteyttä lomakkeen avulla saadaksesi veloituksettoman hinta-arvion!

Lähteet:

Väestötutkimus tuoksuyliherkkyydestä

Allergia-, iho- ja astmaliitto – Tuoksuherkkyys

Ympäristöosaava ammattilainen – Siivousaineiden ympäristöhaitat

Ympäristöosaava ammattilainen – Ympäristövastuullinen siivous

Työterveyslaitos – Ihottuma