Oletko myymässä asuntoasi lähitulevaisuudessa? Mitä paremman vaikutelman asunto antaa, sen helpommin se menee kaupaksi ja sitä paremman hinnan siitä myös saa. Jo melko pienet toimenpiteet voivat tehdä suuren eron asunnon yleisilmeeseen ja näin ollen helpottaa asunnon myyntiä.

Keräsimme sinulle muistilistan asioista, jotka kannattaa hoitaa kuntoon ennen asunnon laittamista myyntiin!

Harkitse remonttia

Olet varmasti kuullut puhuttavan “pienestä pintaremontista”. Harkitse remontin tarvetta tarkkaan. Suuriin remontteihin ei kannata ryhtyä, sillä remontit ovat helposti melko kalliita, eivätkä välttämättä nosta asunnon arvoa samassa suhteessa. 

Riski “vääriin valintoihin” on myös suuri, jolloin ostaja tekee pahimmassa tapauksessa uuden remontin heti perään. Seinien ja kattojen maalaaminen saattaa silti olla hyvinkin perusteltua, sillä siistit, puhtaat pinnat tekevät yleisilmeestä raikkaamman. Suosi vaaleita, neutraaleja värejä. Ne luovat tilan tuntua ja toisaalta toimivat hyvänä pohjamaalina, jos ostaja haluaakin maalata pinnat uudelleen.

Huomio keittiöön ja kylpyhuoneeseen

Erityishuomiota kannattaa kiinnittää keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Ne ovat tyypillisesti kodin kalleimmat tilat remontoida, joten potentiaaliset ostajat ovat kiinnostuneita näiden tilojen kunnosta. Eritoten hyvässä kunnossa oleva kylpyhuone on merkittävä etu asuntokaupoilla. 

Kylpyhuoneremonttiin ei silti kannata ryhtyä aivan heppoisin perustein. Tässä kohtaa ratkaisun tuo Hohdepinnoitus. Hohdepinnoituksen avulla vanha kylpyhuone nuortuu silmissä mittavien puhdistustoimenpiteidemme ansiosta. Käsittelyyn kuuluu myös tarvittavat huoltotoimet. Vaihdamme siis huonokuntoiset silikonisaumat, uusimme laattasaumat ja kiinnitämme irronneet laatat puolestasi. Käsittelyn myötä kylpyhuone on myyntikunnossa muutamassa päivässä, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Käsittelyn jälkeen kylpyhuone pysyy myös hygieenisenä vaivattomasti – pelkällä vedellä ja pehmeällä siivousvälineellä. Tämä jos mikä on asunnon myyntivaltti!

Tässä tekemiämme muodonmuutoksia:

Tilaa Hohdepinnoitus!

Silikonisaumat

Vaihda silikonisaumat keittiöstä ja kylpyhuoneesta. Silikonisaumat tulisi vaihtaa uusiin 3-7 vuoden välein. Mustahomeen tummentamien saumojen vaihtaminen uusiin tekee tilasta huomattavasti raikkaamman näköisen. 

Silikonisaumojen päivittäminen uusiin tehdään aina tarvittaessa Hohdepinnoituksen yhteydessä. Avaimet käteen -palveluna tietenkin.

Huollata kylpyhuone myyntikuntoon

Myynnin tueksi sertifikaatti saniteettitilojen puhtaus- ja kuntotasosta!

Koska kylpyhuoneen remontti on toden totta yksi kodin kalleimmista remonteista, potentiaaliset ostajat tutustuessaan asuntoon kiinnittävät huomiota kylpyhuoneen kuntoon ja esteettisiin seikkoihin. Hohdepinnoituksen yhteydessä teemme aina huolelliset puhdistus- ja huoltotoimet, joiden avulla kylpyhuone palaa alkuperäiseen loistoonsa. Hohdepinnoituksen avulla kylpyhuoneesi on siis parhaimmillaan ja sitä kelpaa esitellä näytöissä.

Hohdepinnoituksen Hohde Testin avulla saat selkeän ja helppolukuisen sertifikaatin, jolla todentaa kylpyhuoneesi puhtaus-, ja kuntotaso. Kehittämämme testimittariston avulla saat tietoa tilan pintahygieniasta, kosteuskuormasta, pintojen liukkaudesta, puhtaustasosta ja saniteettitilan ilmanvaihtuvuudesta. Ostajalle tämä on selkeä kokonaisvaltainen kuva, jonka myötä esimerkiksi remonttien tarvetta tai tarpeettomuutta voidaan arvioida uusin silmin. Samalla kylpyhuoneen puhtaanapidosta ja riskitekijöistä saadaan tärkeää tietoa, joka osaltaan auttaa pidentämään kylpyhuoneen elinkaarta. Me Hohteella kerromme sinulle myös vaihtoehdoista, joiden avulla huollattaa kylpyhuone myyntikuntoon.

Keittiö kauniiksi

Keittiöön piristystä ja raikkautta saat monesti jo pelkkien vetimien vaihtamisella, jos yleisilme on muuten siisti. Tarvittaessa voit harkita keittön kaapinovien päivitystä, jos haikailet suurempaa ilmeen raikastusta. Suosi jälleen vaaleita, neutraaleja värejä.

Tyhjennä keittiön tasoilta turhat tavarat pois korostaaksesi laskutilan määrää.

Korjaa rikkinäiset kohdat, viimeistele kesken jääneet projektit

Unohtuiko lattialistojen kiinnittäminen edelliskesän tapetointiurakan jälkeen? Ennen asunnon myyntiä listat kannattaa nakutella suosiolla paikoilleen. 

Korjaa myös kaikki muut silmiinpistävät kolhut ja puutteet. Varsinkin ne, joihin silmäsi on ehtinyt vuosien varrella turtua. Pysähdy katsomaan huoneita uusin silmin. Mieti, mikä huoneessa pistää ensimmäiseksi silmään kun saavut sinne. Fiksaa repsottavat listat, korjaa rikkinäiset kahvat ja uudista halkeilevat maalipinnat. Pienillä asioilla on suuri merkitys mielikuviin!

Kiinnitä myös esimerkiksi irronneet kylpyhuoneen laatat uudelleen tai vaihda rikki menneet laatat. Myös tämän työvaiheen hoidamme Hohdepinnoituksen yhteydessä puolestasi.

Puhdista, siivoa, järjestä

Minimoi esillä olevan tavaran määrä. Piilota siis perhepotretit, lasten urheilumitalit ja muut vastaavat henkilökohtaiset esineet. Raivaa tilaa kaikkialle, jotta potentiaalisen ostajan mielikuvitukselle jää tilaa. Muista pyrkiä tasaiseen siisteyteen ympäri kodin ja tontin. Älä siis kasaa tavarakaaosta saunaan tai parvekkeelle.

Tämän jälkeen siivoa huolellisesti – kuin itse presidentti olisi tulossa vierailulle. Pyyhi pölyt, puhdista kaikki pinnat pöydistä peileihin, imuroi, jynssää ja kuuraa. 

Pidä huolta erityisesti hajujen minimoinnista. Siivoa lattiakaivot, puhdista hajulukot ja tyhjennä kotieläinten wc-astiat. Suosi miedolta tuoksuvia pesuaineita. Raikas ja neutraali tuoksu tekee kodista viihtyisämmän. Tuulettamalla tilat ennen näyttöä sisäilma on mahdollisimman miellyttävä ja raikas.

Viimeiset silaukset

Kiinnitä huomiota valaistukseen. Luonnonvalo imartelee kotia, joten päästä sitä sisään niin paljon kuin mahdollista. Muista pestä ikkunat, jotta luonnonvalo pääsee oikeuksiinsa ja yleisilme pysyy siistinä verhojen avaamisen jälkeenkin.

Huolehdi riittävästä valaistuksesta luonnonvalojen lisäksi. Kolkkojen loisteputkivalojen sijaan voi olla hyvä ajatus suosia tunnelmallisempaa valaistusta. 

Vaikka on tärkeää antaa asunnosta mahdollisimman hyvä ensivaikutelma, on yhtä tärkeää olla rehellinen asunnossa mahdollisesti olevista ongelmista.