Suomessa aloitetaan tutkimus yleisten tilojen siivouksen mikrobiologisesta tehokkuudesta. Asiaa tutkitaan pintahygienian näkökulmasta. “Pintahygienian kehittäminen muuttuvassa epidemiatilanteessa” -tutkimus keskittyy ei-desinfioivien puhdistusaineiden käyttöön ja tehokkuuteen koronavirusten ja muiden taudinaiheuttajien poistamisessa pinnoilta päivittäissiivouksessa. 

Tampereen korkeakouluyhteisön ja yritysten yhteishankkeen tavoitteena on tuottaa näyttöön perustuvaa tietoa, jota hyödyntämällä minimoidaan taudinaiheuttajien leviäminen julkisen puolen ja yritysten tarjoamien palveluiden yhteydessä. Pilottikohteina tässä hankkeessa ovat ravintola- ja matkailuala sekä hoivapalvelut.

“Kehitämme yritysten siivoushygienian hallintaa ja selviytymistä poikkeus- ja kriisitilanteissa, epidemioiden tai pandemioiden aiheuttamien poikkeusolojen aikana ja myös niiden jälkeen. Näin yritykset voivat tarjota asiakkailleen turvallisen, todennetuin keinoin aikaansaadun toimintaympäristön”, toteaa hankkeen johtaja, virologian professori Heikki Hyöty Tampereen yliopistosta.

Julkisten tilojen siivous

Me Hohdepinnoituksella olemme aktiivisesti tutkineet Hohdepinnoituskäsittelyn vaikutuksia pintahygieniaan. Olemme tehneet pilottihankkeita (esimerkiksi Turun kaupungin ja arkean kanssa tekemästämme pilotista voit lukea täältä), jotka ovat osoittaneet, että pystymme nanoteknologian avulla nostamaan käsiteltyjen pintojen pintahygieniaa pysyvästi. Käsittelyn avulla pystymme saavuttamaan jopa sairasvuodeosaston vaatiman puhtaustason. Koronapandemian myötä pintahygienian merkitys on suurempi kuin koskaan.

Pintahygieniamittaukset Hohdepinnoitus

Puhtaustaso on lähtötilanteessa ollut kaikissa pilottikohteissamme tekemiemme alkumittausten perusteella keskimäärin vaatimattomalla tasolla. Oheiseen graafiin on kuvattu tekemämme pintahygieniamittaukset pilottikohteessamme. Ero pinnoitetun ja pinnoittamattoman pinnan pintahygieniassa on kiistaton. Erityisesti saniteettitilojen pinnat keräävät runsaasti epäpuhtauksia ja pintojen puhtaustaso on vaatimaton säännöllisestä siivouksesta huolimatta olisi oikein. 

Nanoteknologian ansiosta Hohdepinnoituskäsittely tekee pinnoista antibakteerisia: käsittelyn jälkeen pinnat hylkivät niin vettä, likaa, kalkkia kuin bakteereita ja muita epäpuhtauksia. Bakteerit ja mikrobit eivät yksinkertaisesti saa kasvualustaa käsitellyltä pinnalta. 

Pintahygieniamittaukset Hohdepinnoitus
Kaksi ensimmäistä mittausta on otettu ennen käsittelyä ja loput mittauksista on suoritettu pinnoituksen jälkeen noin kuukauden välein. Olemme pystyneet nostamaan pilottikohteissamme saniteettitilojen puhtaustason pysyvästi korkealle, yhteispohjoismaisen Insta-800 standardin edellyttämälle tasolle.

Hohdepinnoitus sopii tehtäväksi aivan yhtä hyvin niin korkeaa puhtaustasoa vaativiin julkisiin kohteisiin kuin yksityisiin koteihin. Käsittely sopii sinne, missä tarvitaan ensiluokkaisen puhtauden tarjoamaa turvaa. Ole rohkeasti yhteydessä tai täytä lomake saadaksesi veloituksettoman hinta-arvion käsittelystä!

Lue klikkaamalla lisää siitä, kuinka mittausten avulla tutkimme ja kehitämme toimintaamme.

 

Lähde:

https://puhtausala.fi/tiedotus/digilehti/suomessa-aletaan-tutkia-yleisten-tilojen-siivouksen-mikrobiologista-tehokkuutta/

https://www.tuni.fi/fi/ajankohtaista/tampereen-korkeakouluyhteiso-luo-nayttoon-perustuvaa-uutta-tietoa-yleisten-tilojen