Epäpuhtaudet keittiössä

Puhdas keittiö on kodin sydän. Usein keittiö on kovassa käytössä päivittäin, jonka vuoksi sitä tulisi myös puhdistaa joka päivä. Keittiö altistuu helposti epäpuhtauksille ruoanlaiton yhteydessä. Keittiön pinnat keräävät rasvalikaa ja ruokatahroja, jonka vuoksi bakteerit pääsevät elämään pinnoilla helposti. Tämän vuoksi keittiön tasot ja liesi tulisi pyyhkiä kostealla liinalla päivittäin. Keittiön tahroilla elää paljon bakteereja, sillä usein tahrat ovat peräisin ruoasta. Ruokatahroja syntyy esimerkiksi mehusta, maidosta, marjoista sekä kahvista. Lisäksi vaikeampia tahroja ovat porkkana, punaviini tai punajuuri, joiden väri imeytyy herkästi keittiön pintoihin. Ruokatahrojen lisäksi keittiön pinnat altistuvat ruoanlaiton yhteydessä myös rasvatahroille. Vaikeat ja pinttyneet tahrat vaativat usein erilaisia tehopuhdistajia, jotka sisältävät vahvoja kemikaaleja. Vahvojen kemikaalien käytössä on aina omat riskinsä, sillä kemikaalit saattavat vapautua pinnoilta vielä puhdistuksen jälkeenkin. Vahvat kemikaalit ovat terveydelle haitallisia.

keittiön siivous

Vinkkejä keittiön puhtaanapitoon

Keittiön puhdistus kannattaa aloittaa siirtämällä syrjään kaikki keittiöön kuulumattomat tavarat työtasoilta. Tämän jälkeen keittiön tasot on helppo puhdistaa kostealla liinalla. Vaikeisiin rasvatarhoihin voi käyttää myös rasvanpoistoon tarkoitettua pesuainetta. Keittiön tasoja puhdistettaessa tulee ottaa huomioon tasojen pintamateriaali, sillä esimerkiksi graniitti- tai marmoritasojen, puutasojen ja alumiinin puhdistus kannattaa tehdä erilaisilla aineilla. Tarjolla on paljon erityispuhdistusaineita, jotka on suunniteltu juuri tietylle pinnalle, joita on hyvä hyödyntää, jotta pinta pysyy hyvänä pitkään. On tärkeä pitää huolta, että puhdistusaine sopii juuri kyseiselle pinnalle. Esimerkiksi marmorin puhdistukseen ei saa käyttää happamia pesuaineita, sillä se voi vahingoittaa marmoripintaa. Siivousvälineiden valinta on myös tärkeää, sillä esimerkiksi metallisieni saattaa vahingoittaa keittiön tasojen kivipintaa.

Keittiön tiskiallas on usein myös kovalla käytöllä, joten sen puhdistus on myös erityisen tärkeää. Teräsaltaan kanssa kannattaa olla varovainen, sillä se saattaa naarmuuntua herkästi, jos puhdistusväline on liian karhea. Vaikka teräs ei ime likaa, happamat ja emäksiset aineet saattavat jättää siihen jäljet kuivuessaan. Lisäksi vedestä saattaa jäädä altaaseen kalkkitahroja. Puhdistusvälineenä pehmeä harja ja teräspinnoille tarkoitettu puhdistusaine on loistava valinta.

Hohde-Laatta käsittely keittiön laattalattiassa

Keittiön puhtaanapitoa ilman kemikaaleja nanopinnoituksella.

Altaiden ja työtasojen lisäksi laattasaumojen puhdistus esimerkiksi keittiön välitilassa on hyvin tärkeää. Laattasaumoihin saattaa imeytyä roiskuneita ruoka- ja rasvatahroja, jotka saattavat ilman puhdistusta pinttyä kovin kiinni saumaan. Laattasaumojen puhdistus saattaa sen vuoksi olla haastavaa, jos pinttynyttä likaa on paljon. Laattasaumojen puhdistukseen ei suositella höyrypesurin käyttämistä, sillä höyryn lämpö haurastuttaa laattasaumoja ja ajan myötä saumat saattavat halkeilla. Joskus laattasaumojen puhdistus voi olla jopa mahdotonta, jolloin paras ratkaisu niiden puhtaaksi saamiseksi on laattasaumojen vaihto.

Tarjoamme keittiön puhtaanapitoon kuitenkin ratkaisun nanopinnoituksella. Nanopinnoitus suojaa keittiötä epäpuhtauksilta, sillä nanopinnoituksen ansiosta pinta hylkii vettä, rasvaa, öljyä ja muuta likaa. Tämän jälkeen siivous hoituu helposti pelkän veden ja kostean liinan avulla, jolloin aikaa säästyy myös muuhun. Pinnoituksen jälkeen bakteerit, rasvalika ja muut epäpuhtaudet eivät enää imeydy pintoihin ja ne on helppo puhdistaa pelkällä vedellä. Siivous helpottuu, nopeutuu ja on ekologisempaa, sillä vahvoja, myrkyllisiä kemikaaleja ei tarvitse enää käyttää. Keittiössä voidaan pinnoittaa mm. laattapinnat ja -saumat, kivitasot, tiskialtaat, jääkaapin ovet, kodinkoneet sekä välitilat. Hohde-laatta, Hohde-kivi ja Hohde-design tarjoavat keittiön kaikkien pintojen nanopinnoitusratkaisut vaivatta.

Pyydä hinta-arvio keittiön nanopinnoituksesta.

Lue lisää Kylpyhuoneen nanopinnoituksesta.