Nanopinnoitus on usealle vielä uusi ja tuntematon asia. Näin ollen halusimmekin koota kymmenen useimmin kysytyintä kysymystä vastauksineen!

Muuttaako nanopinnoitus materiaalin väriä?

Käyttämämme nanopinnoite on täysin väritöntä, eikä se muuta käsiteltävän pintamateriaalin väriä mitenkään. Betoneille ja luonnonkivimateriaaleille pystymme sävyttämään ja muuttamaan käsiteltävän materiaalin väri ominaisuuksia. Kysy lisää. 

Irtoaako tai halkeileeko siitä jotain?

Nanopinnoitteesta ei irtoa tai halkeile mitään. Nanopartikkelit pyrkivät käsiteltävän materiaalin huokoisiin ja näin ollen se muuttuu osaksi käsiteltävää pintamateriaalia eikä luo materiaalille uutta pintakerrosta.

puupinta nanopinnoituksen jälkeen

Kuinka paksu kerros pinnoitteesta syntyy?

Pinnoite muuttuu osaksi käsiteltävää materiaalia, eikä siitä synny uutta pintakerrosta käsiteltävälle materiaalille.

Hengittääkö se?

Pinnoite ei muuta käsiteltävän materiaalin hengittävyyttä. Esimerkiksi kylpyhuoneen nanopinnoitus ei muuta laattojen tai laattasaumojen hengittävyysominaisuuksia.

Kestääkö pinnoite pesuaineita?

Pinnoituksen jälkeen puhdistukseen ei tarvita enää pesuaineita tai muita kemikaaleja, vaan usein puhtaanapitoon riittää vain vesi ja esimerkiksi mikrokuituliina. Pinnoite hylkii vettä ja epäpuhtauksia, jonka vuoksi pesuaineiden tarve vähenee. Pinnoitteelle voi tarvittaessa ja halutessaan käyttää neutraaleja pesuaineita (pH 4-8). Hyvin happamia ja emäksisiä pesuaineita tulee kuitenkin välttää, sillä ajan saatossa ne vahingoittavat pinnoitetta.

musta kylpyhuone

Tuleeko käsitellystä pinnasta liukas?

Ei, pinnoite ei muuta käsiteltävän materiaalin kitkaominaisuuksia, sillä se muuttuu osaksi materiaalia. Pinnoite ei siis liukasta pintoja.

Millä välineillä voin puhdistaa pinnoitettuja pintoja?

Pinnoitetun tilan puhdistukseen riittää usein vain vesi ja esimerkiksi mikrokuituliina tai pehmeä siivousväline. Pinnoituksen jälkeen pinnalle ei saa enää käyttää kovia harjoja karhuvillaa tai hankaavia pesuaineita.

Mitä kaikkea voi pinnoittaa?

Nanopinnoitus sopii lähes kaikille kodin pinnoille. Pinnoituskäsittely voidaan tehdä esimerkiksi laatta-, kivi-, lasi- sekä puupinnoille kodin eri tiloissa. Lue lisää mihin kaikkeen nanopinnoitusta voidaan käyttää.

Kuinka kauan pinnoitus pysyy?

Annamme aina oikein hoidettuna pinnoitteellemme viiden vuoden takuun. Oikealla hoidolla pinnoite voi pysyä kuitenkin jopa vuosikymmenen.

Kuinka kauan pinnoitteita on käytetty?

Meidän käyttämämme tuotteet on otettu käyttöön Keski-Euroopassa jo 1990-luvulla. Kyseiset pinnoitteet ovat tulleet Suomeen vuonna 2006. Samoja pinnoitteita on käytetty muun muassa nykytaiteen museo Kiasmassa, Länsimetrossa, Finlandia-talossa sekä Helsinki-Vantaan lentokentällä.

 

Lue lisää: Mihin nanopinnoitteita käytetään?

Kylpyhuoneen nanopinnoitus

Pyydä ilmainen hinta-arvio nanopinnoituksesta