Kylpyhuoneiden osalta trendit vaihtelevat kenties hieman hitaammin kuin kodin muiden huoneiden. Tämä johtuu toki siitä, että kylpyhuoneremontti tehdään verrattain harvoin ja jopa kymmentä seuraavaa vuotta silmällä pitäen. Toinen syy saattaa olla myös se, että vasta viime aikoina kylpyhuoneiden merkitys ja suhtautumisemme niihin on muuttunut. Nykyajan moderni kylpyhuone ajatellaan turvallisena rentoutumispaikkana arjen kiireen keskellä – ei enää vain arkisena ja käytännöllisenä tilana, jossa hygienia-asioista voidaan pitää huolta. Ajatustavan muuttumisen myötä myös kylpyhuonetrendeille on nykyisin enemmän jalansijaa.

Koostimme tähän postaukseen vuoden 2021 kuumimmat kylpyhuonetrendit – lue ja inspiroidu!

Materiaalit

Vuoden 2021 trendien mukaisesti kylpyhuoneessa yhdistellään sujuvasti eri luonnonmateriaaleja. Kokonaisuutta höystetään näyttävin yksityiskohdin.

Puu

Puu jatkaa tuloaan kylpyhuoneisiin. Puupintojen avulla kylpyhuoneeseen tavoitellaan luonnollista, kodikasta ja lämminhenkistä tunnelmaa. Puuta tuodaan tällä hetkellä kylpyhuoneeseen esimerkiksi puisten huonekalujen tai yksityiskohtien avulla, mutta kasvavassa määrin myös seinä- ja lattiamateriaaleina rinnakkain perinteisten laattojen kanssa.

Marmorilaatta

Marmori

Marmori tekee paluun aallonharjalle vuonna 2021. Marmorin avulla kylpyhuoneeseen tavoitellaan ylellistä ja hienostunutta tunnelmaa, jopa glamouria. Marmoripintojen trendisävyt ovat tässä hetkessä valkoinen, harmaa ja punainen. 

Luonnonkiveä seinässä

Kivipinnat

Luonnollisten materiaalivalintojen lista jatkuu! Marmorin ja puun lisäksi trendikkäissä kylpyhuoneissa suositaan nimittäin nyt myös luonnonkiveä. Luonnonkiveä käytetään paitsi lattialla ja seinillä, myös työtasoilla ja lavuaareissa. 

Aaltoilevat lasipinnat

Kontrastia maanläheisille materiaaleille kylpyhuoneessa tuo tänä vuonna aaltoilevat lasipinnat. Veikeät lasit sopivat toki myös rohkeampia värivalintoja tasapainottamaan. Aaltoileviksi uurrettuja pintoja voidaan suosia myös muissa kylpyhuoneen materiaalivalinnoissa – esimerkiksi kylpyhuonekalusteissa.

Kaikille vuoden 2021 trendimateriaaleille on yhtenäistä tietynlainen huokoisuus ja lisäsuojauksen tarve. Kivi- ja puupinnoille on tyypillistä esimerkiksi rasvan imeytyminen niin, ettei parhaatkaan siivouskonstit toimi tahrojen puhdistamiseen. Lasipinnoille taasen pinttyy usein kalkkitahroja, toisinaan yllättävänkin lyhyen käytön jälkeen. Hohdepinnoituksen avulla takaat lisää vaivattomia ja puhtaita käyttövuosia kaikille materiaaleille, oli kyseessä sitten puu-, marmori-, kivi- tai laattapinnat. Hohdepinnoitus tarjoaa suojaa myös kolhuja vastaan. Mikäli kylpyhuoneessasi on vanhaa marmoripintaa niiltä ajoilta, kun marmori oli viimeksi muodissa, voimme auttaa sen palauttamisessa alkuperäiseen loistoonsa! Lue lisää Hohde Laatta -palvelukokonaisuudestamme.

Yksityiskohdat

Tänä vuonna katse kiinnittyy erityisesti yksityiskohtiin, jonka ansiosta trendien aallonharjalla ratsastamiseen ei tarvita mittavaa kylpyhuoneremonttia. Kiinnitä siis huomiota esimerkiksi huonekalujen vetimiin ja nuppeihin, naulakoihin, valokatkaisijoihin ja tekstiilivalintoihin. 

Kultaiset yksityiskohdat kylpyhuoneessa

Metallinhohtoa on totuttu jo tovi näkemään sisätilojen yksityiskohdissa. Ja niin tullaan näkemään jatkossakin! Ruusukullan ja kuparin tilalle nousee kultaisena säihkyvät yksityiskohdat. Kultaiset ja messinkiset yksityiskohdat luovat glamouria ja sopivaa kontrastia luonnonmateriaaleihin yhdistettyinä. 

Katseenkääntäviksi yksityiskohdiksi kylpyhuoneeseen voi tuoda myös reilun määrän erilaisia huonekasveja trooppista tunnelmaa luomaan. Erityisesti roikkuvat kasvit ovat tämän vuoden trendien mukaisia.

Värit

Kylpyhuoneiden trendit liikkuvat pitkälti muiden sisustustrendien mukaisesti – näin on myös värien suhteen. Tällä hetkellä muodikkaita värejä ovat lämpimät, hempeät ja neutraalit sävyt. Sisustuksessa suositaan nyt paljon esimerkiksi pehmeää beigeä hiekan sävyissä, mutta eloisampienkaan värien käyttämistä ei tarvitse arastella. Kaiken kaikkiaan on tärkeintä, että värimaailma miellyttää sinua itseäsi ja ilahduttaa sinua aina, kun astut kylpyhuoneeseen. Trendivärit ehtivät muuttua kylpyhuoneen elinkaaren aikana niin, että miltei jokainen väri on jossakin vaiheessa muodissa. Värien suhteen saa siis olla höveli. Jos pidät jostakin väristä, anna sen näkyä kylpyhuoneessa! 

Värikäs kylpyhuone

Käytännöllisyys

Käytännöllisten ratkaisujen suosiminen kylpyhuoneessa on toivottavasti tullut jäädäkseen! Arjen tiimellyksessä ei ole aikaa siivota sotkuja, jotka johtuvat liian vähäisistä säilytystiloista tai epäkäytännöllisistä huonekaluista. Muista siis kylpyhuoneen huonekaluja valitessasi tehdä ratkaisut niin, että kaikelle on paikkansa ja ylimääräistäkin säilytystilaa jää hieman. Hohde Design -huonekalujen avulla tuot ajatonta, tyylikästä ja helposti puhtaana pidettävää säilytystilaa kylpyhuoneeseen vaivattomasti. Lue lisää Hohde Design -huonekaluista täältä.

Myös vaivaton puhtaanapito on tänä vuonna tärkeä kriteeri kylpyhuonetta koskevia valintoja tehdessä. Kylpyhuone nähdään yhä vahvemmin spa-tilana ja rentoutumisen keitaana, eikä sen jynssäämiseen haluta kuluttaa aikaa sen enempää kuin on tarvis. Hohdepinnoituksen avulla siivoaminen ei enää tarkoita ankaraa tahrojen jynssäämistä ja vaarallisilla kemikaaleilla lotraamista – vedellä ja mikrokuituliinalla pääset jo varsin pitkälle.

Moderni kylpyhuone

Kestävät ratkaisut

Kestävää kehitystä tukevat arvot näkyvät kasvavassa määrin myös kylpyhuoneissa. Käytännössä tämä tarkoittaa kaikkia ympäristöystävällisiä ratkaisuja aina materiaalivalinnoista vettä ja kemikaaleja säästäviin ratkaisuihin. 

Voisi siis sanoa myös Hohdepinnoituksen olevan vuoden 2021 kuuminta hottia. Sen lisäksi, että Hohdepinnoituksella käsiteltyjen pintojen ikä pitenee useilla vuosilla, se mahdollistaa myös kemikaalien ja veden säästämisen. Hohdepinnoitus auttaa taistelemaan myös hometta vastaan keventämällä tilan kosteuskuormaa. Käsittelyn jälkeen pintakosteus vähenee lähes 50 %! 

Kun haluat ratsastaa trendiaallon harjalla tänä vuonna mahdollisimman vaivatta, ole meihin yhteydessä! Tehdään vuodesta 2021 vuosi, jolloin kylpyhuoneen siivoamisesta tuli vaivatonta ja kylpyhuoneesta paikka nautinnolliselle rentoutumiselle: www.hohdepinnoitus.fi/hinta-arvio