Huonoon kuntoon päässyt kylpyhuone saattaa aiheuttaa suuria ja kalliita vahinkoja. Tarkista nämä seuraavat 5 kohtaa selvittääksesi missä kunnossa kylpyhuoneesi on.

1. Ilmanvaihto kylpyhuoneessa

Hyvä ilmanvaihto kylpyhuoneessa on ehdottoman tärkeää, sillä se ehkäisee homeen ja kosteusvaurioiden syntymistä. Kylpyhuoneen ilmanvaihtoa pystyy arvioimaan helposti sillä, kuivuuko tila alle tunnissa suihkukäynnin jälkeen. Jos tilan kuivumisessa kestää kauemmin, ilmanvaihdossa saattaa olla ongelmia. Toinen helppo tapa testata ilmanvaihtoa on asettaa A4-kokoinen paperi ilmanvaihtokanavan eteen. Jos paperi pysyy kiinni ilmanvaihtokanavassa, ilmanvaihto on tarpeeksi hyvä. Lue tästä lisää miksi hyvä ilmanvaihto kylpyhuoneessa on tärkeää.

2. Silikonisaumojen kunto

Silikonisaumat tulisi vaihtaa noin 3-5 vuoden välein. Tarkista näkyykö silikonisaumoissa mustia pilkkuja, ovatko ne lohkeilleet tai repsottavatko ne? Mustat pilkut silikonisaumoissa ovat mustahometta, joka syntyy kosteuden ja huonon ilmanvaihdon seurauksena. Mustia pilkkuja on usein mahdotonta poistaa, jolloin silikonisaumat tulisi vaihtaa uusiin, ettei mustat pilkut pääse leviämään myös laattasaumoihin. Jos silikonisaumoissa on lohkeamia tai ne repsottavat, ne tulisi myös tällöin vaihtaa uusiin, jottei kosteus pääse niiden läpi. Kuivuneet silikonit tulisi myös vaihtaa uusiin. Lue lisää silikonien vaihdosta tai pyydä tarjous niiden vaihtamisesta.

3. Laattasaumojen kunto

Ovatko laattasaumat kylpyhuoneessa millaisessa kunnossa? Tarkista onko laattasaumoissa reikiä tai ovatko laattasaumat huomattavasti vetäytyneet. Jos reikiä löytyy tai saumat ovat huomattavasti vetäytyneet, ne olisi hyvä uusia. Huonokuntoiset laattasaumat kuorimittavat laattojen kiinnityksiä ja vedeneristettä, joka voi aiheuttaa tilaan suurempia vaurioita. Lue laattasaumojen vaihdosta tai pyydä tarjous.

4. Ongelmat laatoissa

On myös tärkeää, että itse laatat ovat hyvässä kunnossa kylpyhuoneessa. Tarkista onko laatoissa halkeamia tai löytyykö kopolaattoja. Kopolaatan tunnistat laattoja koputtelemalla. Jos laatasta kuuluu ontto ääni, on se irti joko osittain tai kokonaan. Jos laatoista löytyy ongelmakohtia, tulisi ne korjata mahdollisimman pikaisesti, jotta vaurioita ei ehdi syntyä. Haljenneet laatat tulisi korvata ehjillä laatoilla ja kopolaattoihin ratkaisuna toimii laattojen injektointi tai uudelleenkiinnitys.

5. Epäsiisti yleisilme

Onko kylpyhuoneesi epäsiistin näköinen? Onko tilassa paljon epäpuhtauksia? Monet epäpuhtaudet kuten kalkki ja ruoste saattavat johtua veden laadusta ja saavat tilan näyttämään epäsiistiltä. Myös ihmisestä lähtevä rasva ja pesuaineet värjäävät vaaleat saumat usein punertaviksi tai oransseiksi. Varsinkin kalkki saattaa olla haasteellinen ongelma, sillä veden mukana esiintynyt kalkki tarttuu herkästi kylpyhuoneen laattapintoihin ja saumoihin ja sitä voi olla vaikea puhdistaa. Lue lisää kalkinpoistosta kylpyhuoneessa. Kylpyhuoneen nanopinnoitus on loistava ratkaisu, jos tuskailet kylpyhuoneen puhtaanapidon kanssa.

Jos yksi tai useampi kohta täyttyi, saattaa kylpyhuoneesi tarvita pientä huoltoa. Hyvä tapa suojata kylpyhuonetta on kylpyhuoneen nanopinnoitus. Nanopinnoitus suojaa kylpyhuonetta epäpuhtauksilta ja kosteudelta. Nanopinnoitusten lisäksi toteutamme myös kylpyhuoneen huoltotöitä, kuten silikoni- ja laattasaumojen vaihtoja. Jos olet huomannut yllä mainittuja ongelmia kylpyhuoneessasi, pyydä ilmainen hinta-arvio täältä.  Voit myös jättää yhteystietosi meille oheisella lomakkeella. Olemme sinuun pian yhteydessä aiheen tiimoilta: